Събитието

Церемения по награждаване и галавечеря в Национален конкурс „Сграда на годината 2019“:

- 10 декември 

- Sofia Event Center (Парадайс център, етаж 3) 

- Champagne Reception & Networking - 18:00 - 18:30

- Церемония по награждаване и галавечеря - 18:30 – 22:00 (церемонията е разделена в два блока с 30 минутен антракт)

 

Поради запълване капацитета на залата продажбата на кувертите за церемонията и гала-вечерята в Национален конкурс "Сграда на годината 2019" е преустановена. Можете да се насладите на церемонията през онлайн излъчването ТУК или да гледате записа от вечерта на 14 декември, от 15:00 по БНТ 1.

КЛЮЧОВИ ДАТИ

 • 10 ноември - 30 ноември 2019 - Журиране
 • 01 декември - 09 декември - онлайн гласуване за „Сграда на публиката“ 2019
 • 10 декември 2019 - Гала вечеря и церемония по връчване на наградите на Национален конкурс "Сграда на годината 2019"
 • 14 декември 2019, 15.00 ч.  - излъчване на церемонията по БНТ 1  (90 минути телевизионно предаване)

Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.
Целта на Конкурса е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява  с подкрепата на  индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България.

Медиен партньор на събитието е БНТ. Церемонията по награждаването на отличените сгради в Национален Конкурс "Сграда на годината" се провежда през месец декември на съответната година и се предвава по Българска Национална Телевизия в навечерието на Коледа всяка година.
БНТ има изключителни права за заснемането и многократното излъчване на телевизионното предване „Сграда на годината 2019“ с продължителност 90 мин.  по безжичен път, по кабелни и други мрежи,в интернет, посредством мобилни платформи ,както и чрез всички други технически способи, изцяло или на части за период от 10 години, считано от 10.12.2019 г на територията на целия свят в ролята му на продуцент съгласно договор между организатора и БНТ от 1.08.2019 г. Планираното първо излъчване на предаването е на 14 или 15 декември 2019 г. по БНТ 1 в следобеден часови пояс.


Търговската марка "Сграда на годината" / Building of the year е собственост на организатора на събитието ГРАДЪТ Медиа Груп / Балпекс ЕООД/ – регистрационен № 49114 от Патентно ведомство на България и не може да се използва от трети лица без изричното писмено съгласие на собственика на търговската марка.

Подробна информация за процеса за кандидатстване в Национален конкурс "Сграда на годината 2019".

  ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР

 • AG Capital

  ЕКСКЛУЗИВЕН ПАРТНЬОР

 • Euromarket

  ЗЛАТЕН СПОНСОР

 • Etem

  МЕДИЕН ПАРТНЬОР

 • БНТ