СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

ЛЮБЛЯНА

ИНВЕСТИТОР:

Идея Билдингс ООД

КОНСТРУКТОР:

Маргарита Владкова

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Идея Билдингс ООД

АРХИТЕКТ:

арх.Крум Сергеев, арх.Никола Здравков

АДРЕС:

София, ж.к. Овча купел
ИНФОРМАЦИЯ

Луксозната жилищна сграда  „ЛЮБЛЯНА” се намира в тихия и зелен столичен квартал „Овча купел”.  Сградата е продължение на концепцията на фирмата инвеститор за поддържане на класическата архитектура и облагородяване на околната среда посредством класиката в архитектурата. Сграда „ЛЮБЛЯНА”  се състои от сутерен, партер и пет жилищни етажа, като на сутеренния етаж са разположени паркоместа, на партерния етаж са разположени аптека, магазин, кафе-аперитив и козметично студио, както и вход към жилищната част и вертикални комуникации - асансьор и стълбищна клетка.

Жилищните етажи са със следното разпреление: на 1, 2, 3 и 4 жилищни етажи (коти +3,40;+6,20;+9,00;+11,80) са разположени по два тристайни апартамента, един двустаен и едно ателие. На кота +14,60 м са разположени два тристайни апартамента и осем тавански помещения, обслужващи складовите нужди на апартаментите.

АРХИТЕКТУРА И ИЗПЪЛЕНИЕ

Архитектурата показва класически европейски стил, силует и изчистен дизайн, по-този начин сградата се откроява с индивидуалност, като акцент в съществуващата архитектурна среда и същевременно използваните модернистични елементи я вписват хармонично в околното пространство. При проектирането специално внимание е обърнато за постигане на добро изложение, функционалност и чувство за комфорт в разпределенията на апартаментите. Сградата е изпълнена с висококачествени материали, нови технологии и висококвалифициран труд.  

Като всяка сграда от портфейла на Идея Билдингс и сграда „ЛЮБЛЯНА” е изпълнена в съответствие с изискванията за енегроефективност, топлоенергийна система на Баумит.

ПРИЛОЖЕНИЯ: