СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради до 10 000 РЗП > ЖИЛИЩНА СГРАДА ЦЕНТРАЛ РЕЗИДЪНС

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 РЗП

ЖИЛИЩНА СГРАДА ЦЕНТРАЛ РЕЗИДЪНС

ИНВЕСТИТОР:

Смарт Дивелъпмънт Тийм ООД (А-три архитектура и изпълнения ООД и Смарт Консултантс ООД)

КОНСТРУКТОР:

Инж. Емил Цаков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

А-три архитектура и изпълнения ООД (Арх. Николай Симеонов, Арх. Георги Савов)

АРХИТЕКТ:

Вамос ООД

АДРЕС:

гр. София, ул. Осогово №32
ИНФОРМАЦИЯ

Жилищна сграда „Централ Резидънс“
Възложител: „СМАРТ ДИВЕЛЪПМЪНТ ТИЙМ” ООД и “А-ТРИ АРХИТЕКТУРА И ИЗПЪЛНЕНИЯ” ООД
Проектант: "ВАМОС" ООД
Изпълнител: “А-ТРИ АРХИТЕКТУРА И ИЗПЪЛНЕНИЯ” ООД
Местоположение: София, България
Обща застроена площ: 2 395 м²
Започване на строителството: Разрешение за строеж от 20.08.2015 г.
Завършване на строителството: Разрешение за ползване от 28.02.2017 г.
 
„Централ Резидънс“ е новопостроена луксозна жилищна сграда разположена в идеалния център на столицата, на ул. "Осогово", динамична централна градска територия, в непосредствена близост до спирки на метрото и градски транспорт. „Централ Резидънс“ е пример за добра архитектурна практика - активно участие на Възложител, Проектант и Изпълнител в целия процес на реализацията.  
Сграда, чието проектно решение облагородява централната градска среда, балансирайки между два съществуващи калкана. „Централ Резидънс“ се откроява с оригиналност, стил на решенията и качество на изпълнението. Съвременна визия в съзвучие с натуралната естетика на класическата архитектура. Със своята безкомпромисна реализация и оптимален архитектурен проект „Централ Резидънс“ отговаря с достойнство на всички очаквания за нова сграда в централните градски части на една европейска столица.
„Централ Резидънс“ предлага 11 апартамента, 2 мезонета, 1 ателие, 1 учебен център разположен на партер, както и 17 паркоместа на разположение на собствениците. Просторните и отлично разпределени апартаменти са двустайни, тристайни и четиристайни. С тях за пореден път "А-три архитектура и изпълнения" доказва, че добрите функционални схеми са залогът за успеха на една жилищна сграда. Просторни, светли, жилища, места за техническа инфраструктура, широк автомобилен и пешеходен подход, просторни и луксозни общи части, са в услуга на ползвателите. Сградата притежава качество и лукс на изпълнение, посредством отличните материали и технологии, осигуряващи стабилност, оптимална топло- и шумоизолация, UV-защита. Жилището в „Централ Резидънс“ пести енергийни ресурси, финанси и време, постепенно изпълвайки обитателите си с усещане за сигурност, свобода и хармония. 
Фасадното решение на „Централ Резидънс“ е система вентилирана, каменна фасада от мраморизиран варовик. Декоративните фризове и елегантните пиластри по фасадата придават изтънченост и стил. Декоративни, решетъчни, вертикални елементи от алуминий умело прикриват климатичните агрегати, интегрирани във фасадната плоскост. Алуминиеви композитни панели, обединяват големите прозоречни остъклявания. За дълбочина и пластика на фасадното решение е използвана мазилка в тъмен графитен цвят с фина структура. Окачени ламели от HPL, в естествените цветове на дървесният фладер, покриват таваните на терасите по двете фасади, както и на еркера над централния вход. Закалено прозрачно, конзолно монтирано стъкло на парапетните системи, придава елегантност, пластика и подчертава по неповторим начин обемите и акцентите във фасадното решение. Проектант и Възложител са помислили и за нощния облик на сградата, с фасадно осветление, което подчертава по деликатен начин декорациите и пластиката на фасадата. 
„Централ Резидънс“ е сграда отличаваща се с луксозната си визия и неповторим характер. Просторните апартаменти и отлично обособените функционални решения на сградата са едно от важните и характерни качества. Привличаща погледи и оставяща запомнящ се отпечатък в архитектурния облик на централна София, „Централ Резидънс“ е поредният архитектурен поглед в бъдещето оставен от "А-три архитектура и изпълнения".

ПРИЛОЖЕНИЯ: