СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Производствени, логистични и търговски сгради > СКЛАДОВА БАЗА И ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР ЗА МИНЕРАЛНА ВОДА И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

ПРОИЗВОДСТВЕНИ, ЛОГИСТИЧНИ И ТЪРГОВСКИ СГРАДИ

СКЛАДОВА БАЗА И ЛОГИСТИЧЕН ЦЕНТЪР ЗА МИНЕРАЛНА ВОДА И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

ИНВЕСТИТОР:

МВМ Груп ООД – Михалково, Георги Гетов, Димитър Дългъчев

КОНСТРУКТОР:

Инж. Паун Илиев Русинов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Фригопан ООД – Царацово, Димитър Георгиев Ангелчев

АРХИТЕКТ:

Арх. Татяна С. Михайлова

АДРЕС:

местност Терзиите, гр. Пловдив
ИНФОРМАЦИЯ

„Складова база и Логистичен център за минерална вода и безалкохолни напитки“ е проект на „МВМ ГРУП“ ООД, търговската фирма на компанията за бутилиране на минерална вода „Михалково“. Проектирането и строителството на обекта започна през 2016г., а в експлоатация е въведен юли 2017г. Разположен е на Околовръстен път Пловдив, с административен адрес УПИ 075025, в местност „Терзиите“, район „Южен“, гр. Пловдив. Обектът осигурява нови работни места, което има положителен социален ефект за общината.
Складовата база и логистичният център са разположени на площ от 6 500 кв.м, от които 1818.35 кв.м закрита. С изграждането се оптимизира дейността по складиране на готовата продукция. Локацията е стратегическа:
На няколко километра от Автомагистрала Тракия;
В Пловдив, от където всяка точка на страната може да бъде достигната за не повече от 5 часа;
На по-малко от 2 км от първия по рода си за страната интермодален терминал в с. Златитрап, на който може да се осъществява прехвърляне на товари от автомобилния към железопътния транспорт;
Само 3 часа път делят логистичният център от пристанище Бургас.
Обектът се състои от логистичен център /административна сграда/ и складова база.
Административната сграда е двуетажна. Функционалното предназначение е за организиране на дейността по логистиката на продажбата на безалкохолни напитки и минерална вода с марката „Михалково“. На първия етаж с отделен вход са изпълнени и битови помещения за работещите в склада със стая за почивка и хранене. Административната сграда е с обща застроена площ 616.85 м2, първи етаж – 318.65 м2 и втори етаж - 298.20 м2. Външната алуминиева дограма е с прекъснат термичен мост - ЕТЕМ, серия Е-45, остъкляване с външно STOPSOL стъкло. Окачената фасада е ЕТЕМ, серия "Е-85", с видима капачка и остъкляване с външно STOPSOL стъкло. Входният портал е с автоматично задвижване "GEZE". Слънцезащитните стационарни устройства са ЕТЕМ, серия "Е-66", външните щори са с автоматично задвижване "АЛЕКСА", серия "C 80". Фасадата е вентилируема с алуминиеви композитни панели "ALBOND".
Складът е със застроена площ – 1201.50 м2 и козирка със застроена площ – 220 м2. Той е оборудван с най-новата в технологично отношение автоматизирана складова шатъл система, RADIO SHUTTLE, която позволява по–рентабилно, лесно и сигурно използване на стелажите и едновременно с това увеличава значително полезно-използваемата площ и повишава капацитета на съхранение, което ще позволи по-гъвкаво обслужване на потребителите. Последният стелаж е на височина 5.50 от пода, а височината на складирането е 7.00 м от пода. Зареждането на склада става от централна пътека в двете посоки, като експедицията е в двете крайни оси на халето. Предвидени са евакуационни изходи към всяка от транспортните пътеки.
Конструкцията е стоманена носеща. Сеизмичните въздействия се поемат от стоманени рамки и стоманена конструкция за напречните въздействия. Фасадните стени са трислойни топлоизолирани метални панели с пълнеж от пенополиуретан, с дебелина 10 см. Покривът е решен също с топлоизолирани метални панели с пълнеж от пенополиуретан, с дебелина 8 см.
Монтирани са 3 транспортни пътеки с евакуационни изходи към всяка от тях. Вратите са секционнни, топлоизолирани, с механично и електрическо здвижване. Към всяка транспортна пътека е монтирана евакуационна врата с размери 100/200 см, като в средната малката врата е изрязана в секционната. По покрива е изпълнено естествено осветление - еднометрови ивици от поликарбонатни плоскости /APAN панели/ - по една над всяка транспортна пътека, двустранно на билото.
Пожароизвестителната 8-канална конвенционална централа е монтирана на кота на първи етаж в административната сграда, където е най-често под наблюдение. Акумулаторите са монтирани в кутията на централата. На лицевия панел се сигнализират различни видове повреди – късо съединение в линията, прекъсната линия, повреда в акумулаторите, повреда в мрежовото захранване и обща повреда. Чрез червена светлина и двутонална звукова аларма се сигнализира пожар. В административната част на строежа са изпълнени оптично-димни пожароизвестители FD8030, производство на УниПОС. За кухненските офиси са изпълнени термични максимално диференциални пожароизвестители FD8020.
Логистичният център е изцяло с осветителни тела с LED светлинни източници, които намаляват консумираната електроенергия, а и предоставят високо качество на светлината с добро цветопредаване, което оптимизира условията на труд за персонала. С това комплексът е още по-природосъобразен.
Инвестициите са в отговор на дълготрайния успешен растеж на компанията през последните години. Това ново съоръжение ще позволи да се посрещнат индивидуалните изисквания на клиентите по най-добрия и най-бърз възможен начин.