СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Хотели и ваканционни комплекси > АРТЕ СПА И ПАРК ХОТЕЛ - ГР. ВЕЛИНГРАД

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

АРТЕ СПА И ПАРК ХОТЕЛ - ГР. ВЕЛИНГРАД

ИНВЕСТИТОР:

Био Хотел ЕООД

КОНСТРУКТОР:

Инж. Антон Кузкин – Констракт ООД и инж. Румяна Ахрянова

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Жаник ООД, Никола Терзиев

АРХИТЕКТ:

архитект Радко Тодоров, Ер Те Консулт ООД

АДРЕС:

гр.Велинград
ИНФОРМАЦИЯ

Arte Spa&Park Hotel е най-новият пет звезден комплекс в SPA столицата на Балканите – град Велинград.  Концепцията на Arte Spa & Park Hotel е иновативност, модерен дизайн и лукс сред природата. Площта на парцела е 8 508 m2, като застроената площ е 3 507 m2, а общата РЗП е 11 702  m2. Хотелът разполага със 126 различни помещения за настаняване - 13 двойни стаи - 27 кв.м.; 21 двойни стаи  с тераса - 30 кв.м.; 34 делукс двойни стаи - 40 кв.м.; 40  делукс двойни стаи с  панорама -  52кв.м.; 11 апартамент с една спалня- 54 кв.м.; 5  апартамент с две спални - 122 кв.м.; 1  ВИП Апартамент  - 120 кв.м.; 1 президентски апартамент -  200 кв.м.

При проектирането на сградата са отчетени и оптимално усвоени релефа и спецификата на прилежащия терен. Хотелът се състои от две сгради „А“ и „В“.Главният вход към двете секции е общ  и се намира на Юг. Предвидени са директни входове  към различните зони на хотела (ресторант, басейн, фитнес и технически помещения), както и необходимите аварийни изходи.

Партерният етаж на Arte Spa&Park Hotel Велинград е общ за двете сгради „А“ и „В“. В западната му част се намират: СПА център с площ 501,5 м2; Вътрешен басейн -364 м2; Външна релакс зона-  91,5 м2; Фитнес-  58,5 м2; Балнеология - 134,5 м2.

В южната част се намират: Рецепция и лоби  - 306,5 м2; Лоби-бар - 252 м2; Пура-бар - 39,5 м2; Игрална зала-  43 м2; Детски кът  28,5 м2;  Магазин- 14 м2;

В североизточната е развита   Конферентна зала с площ 215 м2

В източната част се намират Ресторант - 486 м2 и Кухня -229м2

Конструкцията на сгради „А“ и “B” е монолитна стоманобетонна с външни зидове и преградни стени от тухли. Топлоизолацията на външните стени е 10 см. Покривите са изпълнени с дървена конструкция с отделни стоманени гредови елементи за премостване на по-големите разстояния. Подобекти „Басейн“ и „Конферентна зала“ са изпълнени със стоманена конструкция.  Подобект „Ресторант“ е изпълнен с монолитна стоманобетонна конструкция. Фасадите са третирани с облицовъчен камък, дървена облицовка и мазилка. Използваната дограма е PVC. Парапетите по терасите  са изпълнени от стъкло с метални ръкохватки. Зоната на партера е облицована с камък и частично с дърво. На места са използвани декоративни корнизи (Басейн, Ресторант, Конферентна зала). Покривите на басейн, ресторант, конферентна зала са стоманени, покрити с термопанели. Покривите на високите обеми (сграда А и сграда B) са скатни с метални шиндли. Фасадните стени и таваните на терасите са изпълнени с дървена облицовка, а фасадно декоративно осветление  подчертава обемите.

 

 

Arte Spa&Park Hotel Велинград е игра на сетивата в обстановка изцяло дарена от природата. Среда проектирана с естествени материали - камък, дърво и текстил.

Рецепцията посреща гостите на хотела с огромна вертикална градина (стена покрита с естествена зеленина), камина на био-етанол, отделни кътове за настаняване на гостите, докато изчакват, стена с дървени скулптури на елени, както и колоритни кошери създават усещането за сливане с природата.

Стаите в Arte Spa&Park Hotel са проектирани в модерен алпийски стил, съчетали в себе си функционалността, дизайна и уюта на дома за което допринася мекотата на естествените текстили, топлината и уюта на дървото, примесени с красотата и пъстротата на естествените камъни. Подовете са покрити с вълнен мокет за повече топлина, съчетан с дървена ламперия, както и различни видове текстилни структури за по-голямо разнообразие в интериора. Баните са изпълнени изцяло от горен гранит (термолющен гранит)

Ресторант Arte Spa&Park Hotel Велинград очарова с топлата си атмосфера. Интересен детайл в ресторанта са декорациите по стените отново направени от комбинация на фурнир, текстил и камък. Елегантно се съчетават и с дървените и меки столове, чийто детайли се появяват и по таваните и осветлението. Екстравагантен детайл са  декоративно използваните гюмове за мляко.

Зона Лоби Arte Spa&Park Hotel Велинград продължава цялостната визия за уют и отново събира в интериора си естествени материали. Тук акцент са големите библиотеки от дърво, естествените стволове от брези  и дървесни пана резбовани в стилни планински елементи,  - снежинки, шишарки и борови клонки. Перфектен завършек е меката мебел от големи, удобни дивани и кресла. Акцент са  калъфите за креслата от естествени кози кожи.

СПА център и фитнес на Arte Spa&Park Hotel Велинград допринася за пълноценната почивка на духа и тялото в компанията на приглушена светлина, хромотерапии и ароматни масла. Интериорният дизайн на СПА центъра завършва цялостната визия на хотела повтаряйки декоративните елементи от другите части на хотела чрез  мозайки, съчетани с дърво, камък и стъкло. Изградени са сауна, турска баня, зала за масаж и различни видове терапии. Всички зони са проектирани в емблематичните материали за хотела - камък и дърво.