СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради до 10 000 кв.м. РЗП > ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС АСАМБЛЕЯ ПАРК

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС АСАМБЛЕЯ ПАРК

ИНВЕСТИТОР:

Асамблея Парк Дивелъпмънт ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Христо Стефанов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Асамблея Парк Дивелъпмънт ЕООД

АРХИТЕКТ:

Архитектурно студио АТЕК – ВД ЕООД, арх. Калоян Колев, арх.Валери Иванов

АДРЕС:

София, кв.Малинова долина
ИНФОРМАЦИЯ

„Асамблея Парк“ е луксозен комплекс от редови къщи, разположен в полите на Витоша планина. Имотът се намира във вилна зона „Малинова долина“, гр. София – бързо развиващ се район с добра инфраструктура. Територията е с много зеленина и места за разходки и отдих. В непосредствена близост се намира парк-комплекс „Камбаните“, което допринася още повече за комфорта на живот.

Комплекс „Асамблея Парк“ прави уникално впечатление с характерен силует и модерна визия. Предизвиква, както усещане за движение и динамика, така и за ред и последователност . Балансът между двете крайности е плавен преход от динамичната градска среда към спокойствието и порядъка на природата в полите на Витоша.

Обектът включва дванадесет редови еднофамилни жилищни сгради, проектирани в свързано застрояване. Към имота има осигурен пешеходен и автомобилен достъп от прилежащата ул.“Полски бряст“. Всяка сграда разполага с дворно място с различна квадратура и с по две паркоместа.

Къщите са проектирани с три надземни етажни нива и с плосък покрив. Всяка от тях разполага с просторна дневна с кухня и трапезария, склад, две детски стаи със собствени санитарни възли и една родителска спалня със собствена баня, гардероб и тераса с гледка едновременно към Витоша и Парк Камбаните. Общата разгъната застроена площ на всяка къща е около 180м².

Комплексът разполага с добре организирана зелена площ в североизточната част на имота, която е общодостъпна. В рамките на имота е предвиден кът с детска площадка, както и пет броя паркоместа за гости. Вертикалната планировка е изпълнена с висококачествени материали. Озеленяването е реализирано от устойчиви и хармонични дървесни и храстови видове.

Конструкцията на сградите е монолитна, стоманобетонова. Фасадните стени са проектирани като 25см зидове от керамични тухли, върху които е положена  топлоизолация с дебелина от 15см EPS. Вътрешните преградни стени са проектирани от решетъчни тухли с дебелина 12см. Между санитарните и жилищните помещения и между отделните къщи са предвидени шумоизолационни двойни стени със слой от минерална вата. Всички жилищни помещения са с осигурено естествено осветление и проветрение чрез отваряеми прозорци. Използваните материали са с високо качество и осигуряват отлични условия за едно луксозно обитаване.