SPONSORED BY:
HOME > УЧАСТНИЦИ > Educational buildings > MODERNIZATION AND RENOVATION OF THE EDUCATIONAL INFRASTRUCTURE OF THE UNIVERSITY OF FORESTRY

EDUCATIONAL BUILDINGS

MODERNIZATION AND RENOVATION OF THE EDUCATIONAL INFRASTRUCTURE OF THE UNIVERSITY OF FORESTRY

INVESTOR:

UNIVERSITY OF FORESTRY – SOFIA – MINISTRY OF REGIONAL DEVELOPMENT AND PUBLIC WORKS

CONSTRUCTOR:

Demetra project Ltd

GENERAL CONTRACTOR:

KALISTRATOV GROUP Ltd.

ARCHITECT:

Arch. Atanas Kovachev, Corresponding Member of the Bulgarian Academy of Sciences, Professor, DSc

ADDRESS:

Sofia
INFORMATION

In 2016 the University of Forestry won a project entitled “Modernization and Renovation of the Educational Infrastructure of the University of Forestry, Sofia" (under Grant Agreement of the Operational Program "Regions in Growth" 2014-2020 and the procedure for receiving financial aid "SUPPORT FOR UNIVERSITIES IN THE REPUBLIC OF BULGARIA").

The project started on 28 September 2016, with the project duration being 2 years, until 29 September 2018. The project budget was BGN 3,705,690.50 (100,00%). The grant received (from the European Regional Development Fund and national co-funding) amounted to BGN 2,998,108.24.

The project objective was to improve the quality of the educational environment for the undergraduate and graduate students and professors in two scientific fields: forestry and Earth sciences, at the University of Forestry by building modernized educational infrastructure.

In order to achieve the project's objective, the following specific sub-objectives were formulated: renovation of the facilities by reconstructing the existing below-the-roof floor of Building A (Blocks A, B and C), equipping it with new seminar halls; ensuring equal access and social inclusion of disadvantaged people; reduction of energy costs and realization of energy savings through repairs aiming at the implementation of the energy efficient measures prescribed in the Energy Audit Report.

The project involved reconstructing and changing the functionality of the below-the-roof floor of Building A. Part of the fourth floor (Block A) was reconstructed and modernized, and an entirely new fifth mansard floor (Block B and Block C) was built. The built-up area of the new floors is 2,317.30 sq. m.; there are also 300.00 sq. m. of new staircase with elevators, or the new constructions have an area of more than 2,600 sq. m. The gross building area is about 17,500.00 sq. m. The capacity of the newly designed floor is a total of 2238 people, of them, students - 2058, professors and administrative staff - 180. The new work stations are 409, for students - 390, for professors - 19. The coefficient of simultaneous presence is 40%, i.e. approximately 160 people will occupy the reconstructed mansard floor at the same time.

A new staircase with elevators was built (a six-level metal structure) in which two panoramic electric elevators were installed. The structure has a hanging facade and Etalbond®.

The floor slab of the mansard floor was reinforced with a metal construction. Also built was a new metal roofing structure that was covered with galvanized sheet metal with double-sided anticorrosive outer polyester coating.

Laminate flooring, 12 mm thick, meeting the highest wear resistance requirements, 33/AC5, was used in all new rooms.

The new floors are characterized by an interesting spatial composition and silhouette, achieved by linear glazing and roof windows using the latest building materials. All rooms are fitted with VELUX roof windows with built-in blinds. The new window frames are made of PVC profiles with insulating low-emissivity glass.

In addition to the two panoramic elevators in the new staircase, a new panoramic elevator was installed in the north end of the building; also the number of floors serviced by the existing elevator in the south end increased by one. Thus, the total number of elevators in Building A is four now.

Sanitary facilities were built on the new floor, fitted with HPL toilet booths. On all floors new sanitary facilities for disadvantaged people were built, and accessible architectural environment was provided in the whole building.

In order to achieve Energy Consumption Class "C", the following activities were completed:

1. Improving the efficiency of the heating installation. All cast iron radiators were replaced with new aluminum radiators with thermostatic and safety valves. The entire vertical pipe network was dismantled and replaced with new polypropylene pipes with fiber glass. All pipe risers were equipped with automatic air vent valves. To ensure the provision of fresh air into the rooms, a suction ventilation system with separate heat pump units was installed.

2. Improving the efficiency of the lighting installation. The entire lighting installation was replaced due to the heavy wear and tear of the lighting fixtures, which, for the most part, did not provide the required light levels in the rooms. This measure included: replacing the old luminescent lighting units 3x40W and 2х40W with conventional integrated control gear with, respectively, LED lamps 2х28W and 2х18W.

As a result of the implementation of these measures, the total amount of energy saved will be 473313 kWh/year, and saved CO2 emissions of 206,35 t/year.

Accessible architectural environment was provided at entrance points and indoor spaces. Access at the entry level with elevation ± 0,00 m was provided through the newly designed annex for vertical communication by means of an outdoor ramp with a slope of 5%. Access to all levels was provided by elevators measuring 110 cm x 140 cm. Sanitary facilities for disadvantaged people were built on all five floors (the ground floor and the rest four floors) and are accessible through the newly designed corridors connecting the newly built annex for vertical communication.

The following equipment was delivered, installed and put into operation in the seminar halls: 135 computer systems; multimedia projectors; folding whiteboards; retractable projection screens; a trinocular projection microscope and a trinocular stereoscope; a fume cupboard with ventilation system, measuring 120/75/240 cm, which is acid- and alkali-resistant; a module for automation and control; a HI9146-04 portable dissolved oxygen meter; a workstation and software for processing geodetic measurements and mapping; a germination chamber with a volume of 290 L; a drying chamber; electronic scales and etc.

The new construction was put into operation in accordance with the existing procedure under which Permission for Use dated 2 July 2018 was issued by the Directorate for National Construction Control.

The realization of this project has allowed us to build modern facilities and to enhance the quality of education at the University of Forestry to a level of education that defends the national traditions, meets the European challenges and responds to global trends.


 

ПРИЛОЖЕНИЯ: