Инфинити Парк

гр. София

Детайли за проекта

Инвеститор

„Инфинити Резиденшъл" ООД

Архитект

STARH , арх. Светослав Станиславов

Изпълнител

"Инфинити Пропърти" ООД

Конструктор

AEC ЕООД, Др.инж. Илия Алашки

Допълнителна информация

Описание на проекта

Инвестиционната програма на жилищна сграда Infinity Park е позиционирана във високия пазарен сегмент с идеята да осигури на обитателите си всичко необходимо за едно модерно градско жилище. Локацията на сградата, с непосредствената си близост до парк Заимов, дава възможност за активен социален живот. Инфраструктурната обезпеченост осигурява удобни комуникации с всички части на градската среда, транспортни артерии, зелени пространства, магазини, заведения за хранене, развлечения и спорт. За да се осигури спокойствие и комфорт на обитаване в сградата не са предвидени други функции освен съпътстващите на жилищната - паркиране и поддръжка.
Infinity Park е ситуирана в имот, заключен между спокойния парк Заимов и динамичния бул. Ген. Данаил Николаев. Спецификата на имота и близостта до парка са в основата на архитектурната концепция на сградата - да се реализира съвременна жилищна сграда с чисти и елегантни геометрични форми, където дизайнът на всяка от фасадите е функция на средата, към която е насочена. По този начин се създава сграда, която няма гръб, а две лица.
Дневните пространства са разположени на южната фасада и са остъклени по цялата си ширина с витрини, чрез които се постига търсения „инфинити“ ефект на гледката към парка и планината. В същото време, северната фасада, която граничи с булеварда е максимално плътна и изчистена от пластика, така че да осигури максимален звуков комфорт. Аскетичната линия на северната фасада е деликатно обогатена с пикселообразни едроразмерни пана от алуминиев композит с размери до 7 метра в няколко нюанса на алуминиево сиво.
Сградата е обезпечена технологично и инфраструктурно с интелигентни съвременни решения. Енергоефективността на сградата е постигната чрез най-модерната фасадна система на Schüco AWS/ADS 70.HI с двоен стъклопакет от висококачествено стъкло Guardian SunGuard SN 70/37. Цялата фасадна обвивка е инсталирана с голяма прецизност от ТАЛ Инженеринг. Високотехнологичната окачена вентилируема фасада от Larcore панели облича цялата сграда и си партнира със стъклото - вторият основен материал във фасадата. Infinity Park хармонира и с близкостоящата съществуваща сграда, с която работят заедно в обща гама и материали. Изборът на алуминий и стъкло позволяват да се постигне съвременен дизайн с чистота на формата, изключителна прецизност на изпълнение с максимална дълговечност във времето.

Фасадна система: Schüco AWS/ADS 70.HI
Фасадна облицовка: Алуминиеви композитни панели тип пчелна пита Alucoil Larcore 12mm
Фасадно остъкляване: Guardian SunGuard SN 70/37
Топлоизолация фасада: Rockwool
Сухо строителство: Knauf
Мазилки вътрешни: Knauf
Асансьори: Schindler
Вертикална планировка: Argenta Ceramica
Интериорни врати: Solid 55

Видео
play