Със съдействието на Etem

Награда за дизайн хотел - Жуно Хотел София

София, ул. Иван Денкоглу 40

Детайли за проекта

Инвеститор

Нуомо ЕООД

Архитект

Зандер ЕООД - арх. Симеон Цонков - инвестиционен проекет / І/О apxитeĸти - apx. Гeopги Kътoв, apx. Bяpa Жeлязĸoвa - проект по част фасада и интериор

Изпълнител

Пи Ес Ес Строителство АД

Конструктор

инж. Десислав Мераков

Допълнителна информация

Описание на проекта

Јunо Hotel - там, където елегантният дизайн среща изкуството и комфорта. 

Намираме се в сърцето на София, само на няколко крачки от оживената пешеходна зона, заобиколени от сгради, паметници на културата, между които гордо изпъква изискана фасада от естествен камък и изтънчени френски прозорци. 

Junó е необичайно за хотелския пейзаж място, което размества пластовете на българското хотелиерство с авангарден, но съвсем логичен подход. 5-звездният хотел разполага с 35 стаи и апартаменти с тераси като основен акцент е пространството, даващо свобода на светлината и градския дух да се срещнат в хармония с естествените материали, използвани в сградата.

Стаите на хотела са проектирани така, че при желание на гостите да бъдат обединявани в апартаменти, включително цял етаж с панорамна тераса. Бутиково обзавеждане и осветление от доказали се световни брандове, телевизори, деликатно скрити зад огледало, озвучаване от Bang & Olufsen, iPhone и Chromecast устройства се крият зад вратите на стаите и апартаментите на хотела. Баните са решени с облицовка от естествен мрамор Carrara, съчетан със свободно стоящи вани, санитария и смесители от най-висок клас италиански марки, предоставящи и нестандартно решение, а именно прозорец към улицата или към стаята. 

Като арт допълнение към екстериора, пред хотела е едно от изключителните произведения на живата легенда на българската скулптора - Павел Койчев – “Le trompettiste”, което провокира вниманието и любопитството на минувачи.

Още с влизане в лобито гостите ще бъдат посрещнати от двойка ониксови творби на скулптора. Над рецепцията с ниски мебели виждаме внушителна картина на художника Татяна Харизанова, а обвития в топла светлина бар, създава комфортна атмосфера на спокойствие и загриженост. Италиански мебели с изящна изработка от орех и кожа, настилки и облицовки от естествен камък се допълват от изработените от масивен месинг рухванд зад бара, колони и авторско осветително тяло. Тук всеки детайл прави впечатление, допълвайки цялото в истинска дизайн хармония.

Логично пространствено продължение е ресторант Cookó, обгърнат от широки подвижни витражи с поглед към улицата и отворената му кухня, издържана в общата стилистика, съчетаваща минимализъм и функционалност. Две нива под Cookó неочаквано ще попаднете на винарна с богат избор от вина и шампанско, представени в елегантно осветена витрина, създаваща рядко срещана атмосфера за дегустации и частни събития. Комплимент към обстановката са изключителните полилеи на Barovier & Toso, ръчно изработени от кристал Murano.

Откритото пространство в задната част на хотела се трансформира в уютна градина с елегантна градинска мебел и декинг настилка, която приканва със зеленина и светлина.

За истински релаксиращ престой Junó предлага фитнес, оборудван с последно поколение уреди Technogym, PENT и Nohrd, инфрачервена сауна и стая за масажи с широк избор от релаксиращи процедури и терапии.

Junó разполага с модерен събитен център, отговарящ на високите технически изисквания на организатори и посетители, като същевременно предлага и допълнителни решения за провеждането им в нестандартни формати и алтернативни помещения.

Всичко това завършено от подземен паркинг, снабден с автомобилен асансьор, който гарантира лесен достъп.

Зад реализацията на тази архитектурна симфония стоят инвеститорите Георги и Румяна Чопев, чрез дружество НУОМО ЕООД. С участието си във всяка стъпка от проекта те оставят своя почерк във всеки детайл. 

Гpaдoycтpoйcтвeният и инвecтициoнният пpoeĸти нa Јunó ca дeлo нa "Зaндep" EOOД - apx. Cимeoн Цoнĸoв, a интepиopният дизaйн и фacaдaтa e c aвтopи І/О apxитeĸти - apx. Гeopги Kътoв, apx. Bяpa Жeлязĸoвa.