СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради и комплекси > ЖИЛИЩНА СГРАДА СВЕТА ТРОИЦА

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

ЖИЛИЩНА СГРАДА СВЕТА ТРОИЦА

ИНВЕСТИТОР:

КАСТ ЕООД, Старбилд Инвест

КОНСТРУКТОР:

инж.Ивайло Анастасов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Алумина Елит 2003, Диан Палазов

АРХИТЕКТ:

Станпроект ЕООД, арх. Владимир Станимиров

АДРЕС:

София, ул.Хисаря
ИНФОРМАЦИЯ

Жилищната сграда е разположена в ж.к."Илинден", на ул."Хисаря" в гр.София. Изключително комуникативно място - на около 200 метра от метростанция,  в близост до един от основните булеварди – Тодор Александров и на 10 минути от централната и административна част на София. В района има детски градини, училища, магазини, болница и кино "Арена". Едно от безспорните предимствата на местоположението е ситуирането на сградата до самия парк Света Троица  – един от най-красивите паркове в София.  Местоположението е едновременно  комуникативно и спокойно.


Сградата се състои от осем типови етажа, с двустайни и  тристайни апартаменти с квадратури от 62 кв.м. до 88 кв.м, характеризиращи се с функционално разпределение и отлични условия за обитаване;  два подпокривни етажа; партер с дентална клиника, ЗОО магазин и ветеринарна  амбулатория. В сутерена на сградата има и подземен паркинг с гаражи, паркоместа и мазета.

 

Сградата покрива всички норми за енерго спестяваща жилищна сграда.  За тази цел е използвана немска топлоизолационна интегрирана система EPS (10 см) на Baumit,  дограма Schuco, стъкла 4 сезона, което  осигурява перфектна топлоизолираност на помещенията. Тухлите, които сме използвали в процеса на изграждане, са произведени от австрийският концерн " Wienerberger" .

Сградата е централно топлофицирана от ТЕЦ чрез изпълнени за целта улични топлопроводи. Изпълнено е прилежащо озеленяване от вечнозелени видове.
 

Технически показатели:
Площ на парцела: 715 м2
ЗП : 220,60 м2
РЗП надземно: 2145 м2
Плътност на застрояване: 30,8%
Озеленяване: 38,4%                                    
Кинт: 3,00