СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

ЕКО СЕЛИЩЕ ГЕША ВЮ

ИНВЕСТИТОР:

СимплиБългария ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Прима Билд ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Веселин Григоров, инж.Мирослав Димитров

АРХИТЕКТ:

арх.Николай Малаков

АДРЕС:

с.Геша, област Дряново
ИНФОРМАЦИЯ

Еко-селище „Геша Вю” се намира в близост до Велико Търново, Габрово и Трявна - центъра на традицията и културата на България. Изградено е в хармония с местната природа и следвайки естествения релеф на земята. Върху площ от 67 000 кв. м. са изградени 75 еднофамилни жилища и комплексна сграда с хотелска и търговска част с обща разгъната площ от близо 19 000 кв.м. Къщите са внимателно разположени сред дървесната растителност, като от всеки балкон се разкриват зашеметяващи гледки а комплексната сграда „ Кортярд” оформя центъра на селището следвайки традиционния градоустройствения модел на всяко естествено развито населено място. Средата на селището се допълва от оригинални каменни зидове, естествени зелени площи и алеи без асфалт и бетон. Със собствен горски парк от 18 000 кв.м. и запазена естествена растителност през всички четири сезона усещането е за прилив на енергия и свежест.

Нашият пети сезон е сезонът на активността ... изкуство, музика, обучение, благосъстояние, семейни ценности и още много... Това необичайно, уникално място е скрито някъде тук, в сърцето на България в очакване да бъде открито !  

Централната сграда, наречена Кортярд, предоставя уникални възможности за приятни изживявания на всички посетители и гости на „Геша Вю”.

Входът към селището е проектиран така, че всеки да може да се възползва изцяло от 22 магазина и офиси за услуги.

Създавайки атмосфера на спокойно ежедневие, с фасади изпълнени от  традиционна каменна зидария и архитектурни елементи, визията наподобяваща манастир и камбанарията напомнят с респект за най-значимите архитектурни постижения на България.

Рецепцията и офисът за туристически услуги се намират на входа на сградата, а паркингът е стратегически отдалечен от главния вход. В селището не се движат автомобили.

Сред магазините в централната част на Кортярда ще откриете банков и пощенски офиси, бакалия, магазини за местни екологични плодове и зеленчуци, аптека, винарна, сувенири, мода, художествена галерия, кино - театрален салон, детска градина

В източната част на сградата, с лице към гората, ще откриете офиси за допълнителни услуги. Тук ще намерите предложения за спорт и туризъм, пералня, занаятчийница, лекарски кабинет за спешна помощ, както и център за красота.

Четири етажа, завършени с библиотека с камбанария в северната си част и отркит ресторант-тераса на юг. Кортярдът има очарователен архитектурен облик и с комбинация от девет конферентни зали с общ капацитет за повече от 400 души, който му позволява да функционира като международен конгресен и фестивален център.

Основният ресторант се намира на трето ниво над конферентните зали и помещения за семинари. Над ресторанта ще откриете терасата с открит ресторант с панорамни гледки към Стара Планина. С изглед към вътрешността на Кортярда проектирана като открита акустична сцена, можете да наблюдавате уникални музикални и театрални събития.

Уникален по рода си уелнес център, разположен в горския парк на селището, ще предлага серия от ефективни и възстановителни програми, холистично фокусирани според нуждите на посетителите. Всички видове терапии са в съответствие с  философията за живот в хармония с природата. В тази уникална атмосфера, Вие ще изпитате техники, с помощта на които да се почувствате балансирани и извисени.

Седемдесет и петте еднофамилни къщи построени в селище Геша вю са проектирани в традиционния архитектурен стил за района в съчетание с функционално вътрешно разпределение и специално разработен интериорен дизайн осигуряващ уют и комфорт за ползвателите. Комбинацията от качествено строителство, модерни нискоенергийни климатични инсталации, традиционни камини и обзавеждане от естествена дървесина и тъкани гарантират качество на живот и отдих за всеки.

Със своят стил, архитектура и концепция, „Геша Вю” печели най-високото отличие на международните награди „Бентли” за най-добър проект за 2005 и 2006 година, както и за най-добър имот в България за 2006 год.

Селището ще функционира целогодишно с ежедневни събития, както за местните посетители, за индивидуалните собственици и почиващи, така и за чуждестранни гости. В допълнение към това, ще покрива многостранните интереси на гостите, вариращи в широк кръг от изисквания за отдих, спорт и развлечения..

„Геша Вю” е идеалната локация за децата ни, за възрастните ни родители и за онези, които желаят да живеят в среда, в която могат да открият всичко, от което се нуждаят на едно място.

Еко-селище „Геша Вю” надяваме се, ще носи живот, успех и развитие на местната икономика, търговската активност  и връзката с местното производство и местните хора.