СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ПРОИЗВОДСТВЕНИ И ЛОГИСТИЧНИ СГРАДИ

РИЧМАРТ

ИНВЕСТИТОР:

Топ Ман ЕООД

КОНСТРУКТОР:

Радослав Коцев

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Кордел

АРХИТЕКТ:

Ренкон

АДРЕС:

Русе
ИНФОРМАЦИЯ

"Ричмарт" е модерна и високотехнологична фабрика за мъжки костюми, която дава работни места на над 700 служители.

Интериорът на сградата е съчетание от различни архитектурни стилове, като търговската част и шоурума са разположени в атриума на фабриката.

Производстванета сграда е изградена съгласно всички изисквания за безопасност и експлоатация от висококачествени и енергийно ефективни материали на водещи европейски производители в строителната индустрия.

Стените са покрити с изолационни панели, които осигуряват отлична топло- и шумоизолация - 30 см. дебелина, както и допринасят за енергийната ефективност на сградата.

Стъклата са AGS японски,с високо качество и изолация. Използван е специален стъклопакет от 3 слоя с аргон.

Асансьорите са марка Schindler, известна като един от най-добрите и качествени производители в тяхната област.

Дограмата е SCHUCO. SCHUCO AWS 70.HI - висока топлоизолирана система с 70 мм строителна дълбочина и повишена топлоизолираща способност, отговаряща на по-високи изисквания за топлоизолация.

SCHUCO FW 50+.HI - колонно - гредови тип фасадна система, топлоизолирана, с която безпроблемно могат да бъдат изпълнени и най-сложните конструкции.

SCHUCO Tip Tronic - прозорци с първото механизирано поколение обков, което обединява енергията, защитата и автоматизацията на сградата с дизайна. За първи път в България е инсталирана единствената по рода си система за управление на прозорци - SCHUCO Tip Tropic -  с интегрирана функция за "нощно охлаждане". Благодарение на уникалната сензорна система/съдържаща сензори за влажност, СО2, температура/ се поддържа оптимален микроклимат в работните помещения.

Идеалното съчетание на вентилация, контрол на температурата и регулиране на отоплението и климатизацията показва огромен потенциал на енергия на сградата, което допринася за отличния микроклимат и работна атмосфера в производствените и търговски площи.

Високотехнологична  система за вентилация Roughtop с активен рекооператор, който свежда загубите до минимум. Оползотворява 90% от енергията, като при нормалните вентилационни системи, този процент е много по-нисък.

Парогенератор Weissman от най-висок клас на енергийна ефективност, който се самоконтролира и саморегулира.

Модерната визия плюс иновативни решения допринасят за отличния микроклимат и работна атмосфера в производствените и търговски площи на фабриката.