СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

АРТ ГРИЙН

ИНВЕСТИТОР:

Артекс Инженеринг АД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Артекс Инженеринг АД

КОНСТРУКТОР:

инж.Милена Петрова

АРХИТЕКТ:

Артекс Проект ЕООД

АДРЕС:

София, ул.Оборище
ИНФОРМАЦИЯ

Създадена веднага след Освобождението, „Оборище” е улицата на най-далновидните столичани. Общественици, политици, учени, интелектуалци и предприемачи избират перспективното местоположение и най-добрите европейски и български архитекти за своя дом. Благодарение на прозорливостта на собствениците и на личния им авторитет на изявени граждани и професионалисти, улица „Оборище” е софийският адрес с неизменно нарастващ престиж. От своето благословено начало – катедралата „Свети Александър Невски” – до края си, „Оборище” е представителна, но не и помпозна; оживена, но не и шумна. Многолика, но винаги изискана, тя документира 130-годишна традиция на модерното сградостроителство, обновявана от всяко поколение.

На улицата на прозорливите столичани, които от 130 години се сдобиват с имот именно там, сега се намира Вашият дом.

„АРТ ГРИЙН”, най-новият проект на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД, е жилищна сграда на самата улица „Оборище” (на ъгъла с улица „Буная”). В присъщия на мястото дух тя събира класика и актуалност, световни тенденции и българска взискателност към дома. Лицето на  фасадата удивлява със съчетанието на модерния дизайн и непреходността на класическите форми. Сградата е необикновена и все пак се вписва органично в района заради своите чисти линии и зеленината си. „Зелената фасада” – интегрирана система от панели, покрити с естествена растителност – е в съзвучие с навлизащите изисквания за екологичност и енергийна ефективност на сградите. Покривът на сградата е сводово покритие с вградени ивици естествено осветление, явяващи се като светлинни акценти в интериора на  мезонета. Изтънчената игра на форми и материали в тази иновативна, светла и жива постройка, освежава зоната и приковава към себе си погледите. 

На първите две нива са проектирани общо четири магазина – по два на всяко етажно ниво, като помещенията на второ ниво са достъпни откъм улица „Оборище” посредством вътрешни стълбищни клетки. Магазинните нива са с голяма етажна височина – по 3,5 м, което от своя страна обуславя по-голямата височина за апартаментите, намиращи се на 3-тия етаж на сградата (първи жилищен). Предвидените апартаменти са общо осем, разположени по един или два на етаж. Като цяло големи – те са с две, три и четири обширно решени спални с лични бани и дрешници към тях. Разпределенията са предвидени да служат безупречно, като на първо място е поставяно максималното удобство на клиента. Въпреки това планировката на пространството допуска промяна според желанията на собственика. Преобладаващото изложение на апартаментите е юг и изток, като дневните са ориентирани предимно на юг.

Паркирането е решено в сутеренно ниво на сградата, достъпно посредством вход с автомобилен асансьор откъм улица „Буная”.

Принципът за безкомпромисен комфорт и сигурност на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД се реализира в „АРТ ГРИЙН” с подбрани материали и изпитани модерни технологии. Взимайки предвид високата сеизмична активност в София, компанията осъществява специален план за гарантиране на устойчивостта на сградата при силен земетръс. Фасадните стени са изградени от висококачествени, високоекологични керамични тухли Wienerberger. Оригиналната петкамерна дограма, остъклена с троен стъклопакет (съответно с прозрачно, соларно и нискоемисийно К-стъкло) намалява топлинните загуби през зимата и ограничава преминаването на UV–лъчи и топлина през лятото. Приложена е модерна технологии и при  изпълнението на звукоизолацията против ударен шум в подовете на помещенията, под  замазката, чрез направата на т. нар. „плаващ под” с полагане на високотехнологична звукоизолационна мембрана „Fonas Tex”. Това са само примери от комплексните грижи за шумо- и топлоизолацията, сигурността, дълготрайността и икономическата целесъобразност на жилището. При „АРТ ГРИЙН” специфично е и чувствително занижените енергийни разходи на домакинството, както и незаменимото усещане за самоподдържащ се дом.

Най-новият проект на АРТЕКС ИНЖИНЕРИНГ АД  впечатлява не само със завидно местоположение и неповторима визия, но и с безукорно изпълнение-  една инвестиция с непрестанно нарастваща стойност.

„АРТ ГРИЙН” е изборът на свръхвзискателните клиенти, които могат и искат  да се задоволят само с най-доброто!