СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

ЖИЛИЩНА СГРАДА МЕДОУ РОУЗ

ИНВЕСТИТОР:

Р.С.Инженеринг ЕООД, инж. Рашко Стайков

КОНСТРУКТОР:

инж. Десислав Мераков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Р.С.Инженеринг ЕООД, инж. Рашко Стайков

АРХИТЕКТ:

ТДИ дизайн, арх. Делян Стефанов

АДРЕС:

София, кв.Mанастирски ливади, ул. Българска легия
ИНФОРМАЦИЯ

 МЕДОУ РОУЗ - ЖИЛИЩНА СГРАДА в гр.София, м. „Манастирски ливади –запад“

„Моят дом – красив, уютен, с характерна визия, стил и хармония“ е концепцията на този реализиран проект на „Р.С.Инженеринг“ЕООД.

Сградата е емблематично  разположена на две улици в спокоен и тих южен квартал в подножието на планината. Южната и източната й фасади са с чудесен изглед към Витоша, а западната е към озеленен вътрешен двор. От север e развит  подходът към подземните гаражи.

 Изчистените и модернистични елементи, както и съчетаването на дърво, метал, камък и мазилка в третирането на фасадата й придават изтънчен облик и уникална визия. Топлината на дървото от окачената вентилируема фасада контрастира на металните  парапети с прорязани в тях флорални мотиви. Всичко това се откроява на  фона на снежно бяла мазилка. Дървените ламели са обработени със защитно лазурно масло и са със скосени профили за водооткапване.

Детайлът на  артистичния парапет от вътрешната страна е с метална кутия за засаждане на цветя , чието  живо присъствие ще добави цвят и хармония на фасадата.

Новопостроената сграда е проектирана и изпълнена с внимание към всеки детайл и към качеството на вложените материали.  Обследването на енергийната ефективност на сградата показва постигнат клас “В“ по скалата за енергопотребление, впредвид вложените топлоизолационни материали, а именно:  интегрирана топлоизолационна система с  плочи от експандиран пенополистирен; алуминиева дограма с прекъснат термомост от последно поколение – с вложка от подсилен полиамид със стъклофибър и стъклопакет с нискоемисийно стъкло.

Сградата предлага комфортен и спокоен начин на обитаване на своите собственици. Тя съчетава на едно място жилищна част с просторни съвременни апартаменти и обслужваща зона с магазини, медицински център и детски клуб, озеленен двор и достатъчно паркоместа в подземен гараж. Постигнато е оптимално функционално разпределение на всяко от жилищата, а светлата височина от 2,75 м подсилва усещането за простор. Сградата съдържа общо 20 апартамента в две секции, всяка от тях с индивидуален вход със собствен асансьор, осигуряващ и топла връзка на жилищата с гаражите.

За комфорта на всяко жилище са изградени още: газифициране  с индивидуално мерене, климатизация, дистанционно отчитане на водомерите, сателитна система за доставка на интернет и ТV, инсталация на система за охрана.

Сградата е с хидрофорна уредба за дублиране на водозахранването при евентуално намаляване на налягането.

За сигурността на обитаване във всеки вход има портиерно помещение и система за контрол на достъпа на входната врата.

 

ПРИЛОЖЕНИЯ: