СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

БЛУ БЕРИ

ИНВЕСТИТОР:

Инфинити Пропърти ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Милен Павлов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Инфинити Пропърти ООД

АРХИТЕКТ:

Борисов и Борисов архитекти ООД

АДРЕС:

София, кв. Гео Милев
ИНФОРМАЦИЯ

BlueBerry e луксозна сграда с жилища и магазини, разположена в престижния квартал Гео Милев на удобно и комуникативно място, на 200 м от сградата се намира парк „Гео Милев”, а на 3 километра e центъра на София. Сградата е  в изключителна близост до основни пътни артерии бул. Цариградско шосе и бул. Ситняково.

BlueBerry е с модерна и разчупена архитектура съчетаваща окачена фасада от керамични плочи, структурна мазилка, френски прозорци и стъклени парапети. В сградата са разположени сутерен с паркоместа, партер с 3 магазина и апартамент с двор-градина и шест етажа с 25 функционално разпределени апартамента. Жилищата на последните етажи имат панорамна гледка към Витоша и града и просторни открити тераси.

Сградата разполага със самостоятелен вътрешен двор с място за сядане и отдих на живущите, детски кът с пясъчник, пързалка и люлка. Озеленяването на двора е изпълнено с естествени дървета, храсти и треви. Алеите са от паркови плочи, а тротоарите от драскан бетон. Вътрешния двор е ограден по вътрешните парцелни граници, като достъп до него имат само живущите в сградата.

Входно преддверие е с луксозен интериорен дизайн. Настилките в коридорите и стълбището са от съчетан на два цвята индийски гранит, а стъклени врати отделят стълбището и коридорите. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване.

Характеристики на сградата:

 • Плосък покрив включващ пароизолация, топлоизолация XPS 12 см и двупластова хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.
 • Терасите с топлоизолация XPS, армирана циментова замазка с наклон, хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони “VIEGA”, a oт долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма “BAUMIT”.Парапетите са по архитектурен детайл съчетаващ триплексово стъкло и иноскови елементи. Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага 10 см битумна самозалепваща лента на “SIKA”.
 • Топлоизолация от цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма “BAUMIT”, включваща 8 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса “Klebespachtel”, грунд и завършваща структурна мазилка.
 • Отделни части от фасадата са изпълнени с окачена фасада с керамични плочи с антиграфитно покритие на немската компания “CREATON”, с стъклена вата с дебелина 8см и паропропускащо фолио.
 • Немска петкамерна PVC дограма КÖMMERLING” с „енерджи” стъкло, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията.
 • Изпълнени с висококачествени керамични блокове “Porotherm на австрийския концерн  WIЕNERBERGER”.
 • Под замазката на апартаментите има звукоизолационна мембрана “FONAS TEX” - 2,8 мм.
 • Блиндирани входни врати с метална каса с усилена конструкция, декорирана интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж. Покритието на вратите e с двукомпонентен лак.
 • Електро инсталации с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на “GENERAL ELECTRIC” и гръмоотводна инсталация на немската фирма “PRÖPSTER”.
 • Подземни паркоместа с електрическо отопление “DEVI” на входната и изходна рампа с гаражна врата NOVOFERM с дистанционно управление.
 • Домофона система на испанската фирма GOLMAR.
 • Високотехнологичен хидравличен асансьор “KLEEMANN” с дизайнерска визия и автоматични иноксови врати за 6 лица, отговарящи на всички европейски стандарти.

ПРИЛОЖЕНИЯ: