СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

КАЛИПСО

ИНВЕСТИТОР:

Сакцес ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Росен Николов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Билдинг Сити ООД

АРХИТЕКТ:

арх.Калин Иванов

АДРЕС:

гр.Черноморец
ИНФОРМАЦИЯ

Проектът представлява апартаментна жилищна сграда за сезонно ползване.

Комплекс “Калипсо” се намира  в ценъра на гр. Черноморец, Община Созопол, на 200 м. от оживена, екзотична плажна ивица, което създава удобство за приятен отдих и почивка.

Общото обемно пространствено решение на обекта е подчинено на характеристиката на терена и околното застрояване. Осигурен е подходящ автомобилен и пешеходен достъп до сградата, включително и за хора с увреждания.

Сградата  впечатлява с уникалната си архитектура и висококачествено строителство.  Състои се  от 27 апартамента и 2 студия,  разположени на пет етажа. Във всяко студио или апартамент са проектирани две функционални зони - дневна, включваща кухненски бокс или малка кухня обединена със зона за дневно пребиваване, както и спално помещение. Така конструирани помещенията в сградата имат благоприятно изложение  и разположение, а специфичната изработка  във френски стил на прозорците, създава усещане за просторност и дълбочина на гледката.

Относно топлосъхранение и икономия на енергия в сградата са направени видове външни ограждения съгласно изискванията на Наредба N 04/7 от 15.12.2004г. При довършителните работи на всички външни и вътрешни стени са застъпени съвременни технологии при използването на висококачествени материали и изолационни системи. Сградата е първа степен на огнеустойчивост. Елементите на сградата са от стоманобетон и тухли и са клас А1 по реакция на огън. Всичко това създава  чувство за безопастност и сигурност.

Добре поддържаните зелени площи, красиво изваяни входни врати, ограда съчетана с каменни плоскости, издължения извит покрив  допринасят за  пълната  визуализация на сградата което я отличава сама по себе си от всички жилищни сгради в гр.Черноморец.

ПРИЛОЖЕНИЯ: