ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

MM WORLD

ИНВЕСТИТОР:

ММ Уърлд ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж.Л.Илиев

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Тим Технолоджи ООД

АРХИТЕКТ:

Иво Петров Архитекти

АДРЕС:

Манастирски ливади,София
ИНФОРМАЦИЯ

            Инвеститори на проекта MM WORLD са собствениците на „ММ Груп”  – едно успешно семейство - г-жа Мая Христова и г-н Марин Христов – майка и син. „ММ Груп” има 20-годишна успешна дейност и включва няколко фирми с различен предмет на дейност - застрахователен брокер, внос и продажба на луксозни автомобили и инвестиционно строителство.
            Сградата има отлична локация и визуално позициониране на бул. “Околовръстен път“, гр. София. Разположена в подножието на планина Витоша срещу резиденция „Бояна“ на близко разстояние от туристическите пътеки на планината, на комуникативно място с бърз и лесен достъп до центъра на града, с многобройни възможности за пазаруване, забавления и отдих.
Сградата е с разгъната застроена площ 14 000 м2 и разполага с 3 дка озеленен двор, с красиво изпълнена паважна настилка, с обособени паркинг и пешеходни зони, с автомобилни рампи за връзка с подземните нива и със зелен кът с градинска мебел. Изградено е и подходящо дворно и фасадно LED осветление. Теренът е отделен от съседните парцели и прилежащи улици със стъклена ограда, която допълва стилния вид на сградата.
Сградата се състои от две подземни нива; едно ниво с достъп от вътрешния двор със ситуирани централна рецепция, фитнес зала със СПА зона, лоби зона и ресторант; два етажа с офиси и шоурум за автомобили и седем жилищни етажа с апартаменти с различна квадратура, включително мезонет с тераса и собствен зелен покрив.
Конструкцията на сградата е монолитна-стоманобетонна безгредова. Външните стени са изпълнени с окачена структурна фасада, а обособяването на вътрешните помещения е по системи за сухо строителство. Светлата височина на офисните етажи без окачени тавани варира от 3,00 до 3,50 м, а за жилищните помещения -  от 2,70 до 3,00 м.
Фасадата е със стилен дизайн, отлично съчетал модерна окачена фасада с рустикална каменна облицовка от врачански варовик, придаващи строг и изискан вид на сградата.
В двете подземни нива са изградени необходимите места за паркиране за офисите и жилищната част.
С достъп откъм вътрешния двор е ситуирана централната рецепция, от която посетителите биват опътвани към различните зони на сградата.
На това ниво са и луксозно изпълнените лоби, фитнес и ресторант.
Лоби зоната е обзаведена с мебели на световно известна марка, а интериорът се  допълва от дървена ламперия от американски орех, мрамор, кожа и красива камина.
Фитнесът разполага с витаминен бар и модерни уреди, а СПА зоната се състои от финландска сауна, парна баня и релакс-зона.
Ресторантът е решен в рустикален стил, а просторната кухня към него разполага с високотехнологично оборудване. Негов собственик е председателят на Българската асоциация на професионалните готвачи и главен майстор на хотел “Хилтън” – София Андре Токев.
Достъпът до всяко от 12-те нива на сградата се осъществява чрез два високоскоростни пътнически асансьора „Schindler”-Швейцария с дизайнерски изпълнени кабини, мултимедия и озвучаване. Сградата разполага и с товарен асансьор “Orona” - Испания, който се използва за камериерски нужди.
Дизайнът на офис площите е ориентиран за работа с клиентите на „ММ Груп“ и  голяма посещаемост. Офисите са рационално зонирани, обзаведени със съвременни ергономични мебели, като акцент е дървото, което присъства в стенните обшивки и мебелите и дава чувство за топлина, уют и стабилност.  
Дизайнът на шоурума е модерен, в унисон с изложените модели луксозни автомобили -  цветовете варират от черно до сиво за тавана от видим бетон, настилки от полиран гранитогрес, дизайнерски осветителни тела и светло дърво за колоните и мебелите.
Дървото като материал е застъпено и във всички фоайета и коридори на сградата, а чувството за уют се допълва от перфектно подбраните цветове на стените, от оригиналните картини, удобните кресла и дивани в жизнерадостни цветове и меките настилки, а от аудиосистемата звучи приятна музика.
В сградата се предлагат няколко напълно обзаведени апартамента в различни стилове.
 Общото за жилищните имоти са невероятните гледки към София и Витоша планина, които се разкриват през външните стъклени стени на всички стаи, включително и от просторните бани.
Сградата е пожаробезопасна, с изградени с необходимите за това инсталации и спазени изисквания при строителството.
Всички използвани материали за строителните и довършителните работи, обзавеждането и оборудването на инсталациите отговарят на най-високите изисквания за качество и безопасност и са снабдени със съответните им сертификати.
При проектирането и изпълнението на сградата са приложени високотехнологични решения и детайли за постигане на висока енергийна ефективност и икономичност в дългосрочен план в съответствие със съвременните тенденции и изисквания.
Дограмата е решена с немски алуминиеви фасадни системи “Schuco” със  стъклопакети с високи топло- и шумоизолационни параметри с допълнително шумоизолационно фолио. Всички прозорците са с двустранно отваряне и са обезопасени с предпазни парапети от триплекс стъкло.
Фасадната каменна облицовка е изпълнена като вентилируема окачена фасада, топлоизолирана с 12 см. каменна вата.
 Отоплението, вентилацията и климатизацията на сградата са решени като две обособени зони – първата се състои от офисите, ресторанта, лоби зоната и фитнес залата, а втората – апартаментите.
 В първата зона климатизацията и отоплението са децентрализирани, като за всяко помещение е изградена автономна система. За осигуряване на необходимия микроклимат са инсталирани високоефективни VRV системи на директно изпарение, с характеристики, осигуряващи до 30% икономия на енергия в сравнение с стандартното ОВиК оборудване.
За апартаментите отоплението и климатизацията са решени самостоятелно с високоефективни термопомпи тип „въздух–вода“ и вътрешни вентилаторни конвектори.
Покривът на сградата е топлоизолиран с изпълнена система за озеленяване.
Сградата разполага с дизел–генератор, осигуряващ резервно захранване за осветлението и асансьорите.
Сградата осигурява 24–часов контролиран достъп, видеонаблюдение и СОТ, професионално управление и поддръжка на общите части, както и много други услуги, уточнени в  договора за „Поддръжка и управление на сградата”.
В сградата се предлагат и свободни офисни площи за продажба и наем.
Апартаментите са предназначени за продажба, като разнообразието от квадратури и разпределения са предимство и могат да задоволят потребностите на широк кръг от потребители – от семейства, търсещи основно жилище, до бизнесмени, инвестиращи в недвижими имоти.

 

ПРИЛОЖЕНИЯ: