СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ С БИЗНЕС ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

ПАРК ОФИС СГРАДА

ИНВЕСТИТОР:

ТММ Проект ЕАД

КОНСТРУКТОР:

инж. Йордан Атанасов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Аргогруп Екзакт ООД

АРХИТЕКТ:

Елит студио ЕООД, арх.Калин Диков, арх. Делян Стефанов

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

Представената реализация е за обществена сград с бизнес предназначение. Сградата се намира в кв.”Изток”, непосредствено до „Парк хотел Москва”, в УПИ I-1715, м.”Изток-Изток”, кв.5, гр.София. Проектът и строителството са реализирани в периода 2011-2012г.

Парцелът се намира в кв.”Изток” в съседство с парк хотел “Москва”, на ул.”Константин Щъркелов”. Във визата за проектиране е предвидено застрояване с обществено обслужваща функция – административна сграда и подземни гаражи.

            Основната функция на сградата е административна. Преобладаващи са офисните  площи за  отдаване под наем, които са разположени  в две типови нива на сградата. Предвидени са по два офиса на етаж, като има възможност за разделяне, промяна и преструктуриране на пространството.  Достъпа до офисните площи във вртикална посока се осигурява посредством асансьор и стълбищна клетка. Всички офиси са с индивидуално захранване, самостоятелни обслужващи боксове и санитарни възли. Обърнато е специално внимание относно флексабилността на помещенията и възможността за индивидуално оформяне на интериора на всеки офис. Сградата има едно подземно ниво. В сутеренена е разположен гараж за 10 автомобила, складови и обслужващи помещения за банковия салон и сградата, абонатна. Гаражът е предвиден за свободен достъп и е контролиран с бариера при началото на рампата и картов достъп. На партерния етаж кота ±0,00/-0,40 са разположени  фоайе с рецепция и охрана, главно ел.табло, банков салон, кафене с тераса-градина и обслужващи помещения. На коти +3,20; +6,40 са типови нива с офиси. На последното ниво на кота +9,60 е предвиден тристаен апартамент.       

Конструкцията на сградата е скелетна, стоманобетонова, безгредова. Земетръсните шайби са съобразени с основното разпределение на сградата. Фасадите са решени като комбинация от две системи: окачена алуминиева фасадна система  със стъклопакет на силиконова фуга и прозоречна система с облицовка по плътните части на сградата.  Фасадна облицовка е на сух монтаж, вентилируема в два различни материала. Колоните и челата на плочите за облицовани с композитни алуминиеви панели тип “Алполик”.

Преградните стени в офисите са от системи за сухо строителство тип “Кнауф”, като някои от стените в офисната част са остъклени от h=90см. до окачения таван. По всички стоманобетонни шайби и колони в интериора се предвижда гипскартонна предстенна обшивка - 5см. Окачените тавани са гладки тип “Кнауф”. Подовете са предимно от гранитогрес, в сутерена от теракотни плочки. Гаражът в сутерена е с гладка, шлайфана бетонова настилка. Използваемите покривни тераси са покрити с гранитогрес за външна употреба и частично озеленени, с ледотопене.

ПРИЛОЖЕНИЯ: