СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

КОРПОРАТИВНИ И АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ

АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА СТАНИЛОВ

ИНВЕСТИТОР:

Станилов ЕООД

КОНСТРУКТОР:

Ес Джи Проект ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Станилов ЕООД

АРХИТЕКТ:

ЕТ АРК-Кирил Бочков

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

Бизнес център "Станилов" постига основната си цел, а именно баланс между функционалност, качество, комфорт и естетика, в допълнение към модерните и най-нови строителни норми и вдъхновяващи дизайнерски решения. Бизнес центърът има уникалната способност да отговори на предизвикателствата и нуждите на днешната взискателна бизнес среда, в комбинация с вълнуващи традиционни и съвременни концепции. Уникалният комплекс от светове отвежда служителите и посетителите на пътешествие - от докосването на съвременното изкуство с нови вдъхновяващи идеи, постигнати с висококачествени материали, до екзотичното присъствие на истинската природа. Тази творческа комбинация в градската част на София, гордо дава своя принос към обществото чрез превръщане на работната среда в райски кът за вдъхновение.

 

Бизнес център "Станилов" ЕООД е удобно разположена в района на кв. Манастирски ливади в град София - на 100 м. от околовръстния път и на 10 минути с кола от центъра на столицата. Проектното решение на сградата покрива всички функционални, технически и архитектурни изисквания и е в пълно съответствие с Директива № 20 на ЕС по отношение на енергийната ефективност.

Разгънатата застроена площ е 1077 кв.м.;

Общата разгъната застроена площ на сградата е 6903 кв.м.;

Пететажната сграда е разделена на две отделни и независими едно от друго крила - Блок А и Блок Б, мултифункционална зала, кафене и двор от 700 кв.м. превърнат в красиво аранжирана градина с водна каскада, достъпни за служители и посетители.

Всяко самостоятелно крило на сградата (Блок А и Блок Б) се състои от:

• Подземен паркинг с капацитет от 40-45 паркоместа (общо около 85-90)

• Две отделни фоайета, които се отличават с изключителни изискани дизайнерски решения. Фоайето на Блок А има таван от черно стъкло и бели стъклени стени, в комбинация от колона с овална форма и криволинейна стена, покрити с артистично дизайнерско пано на фирма „Sicis”, изработено от платинени, златни, сребърни и стъклокерамични елементи. Във фоайето на Блок Б стените и таваните са изработени от бяло стъкло с неправилни форми, формиращи пъзел, в съчетание със стена от 20 кв.м. с естествена растителност около зоната за изчакване и отдих

• Четири високотехнологични асансьора на фирма „Отис“ с луксозно ниво на изпълнение.

• Иновативни зелени решения в офис площите - безгредови конструкции, които дават възможност за моделиране на различни конфигурации на офис пространството; окачени тавани и двойни подове за силнотокови, слаботокови и климатизационни разводки и трасета. Вътрешно архитектурното изпълнение на офисните площи е с възможност за бързо и лесно преструктуриране, взависимост от броя на хората и нуждите на фирмата постигнато при комбинация на настилка от двоен под „Lindner”, където са изтеглени трасета на инсталациите и растерен окачен таван “Knauf”, в който са разположени конвекторни тела „DAIKIN“ за подсигуряване на климатизацията и вентилацията на сградата. Всички нива са с ограничен достъп посредством картов пропусквателен режим. Сигурността на сградата е подсигурена от охранителна фирма, локално видео наблюдение и двадесет и четири часова физическа охрана.

 • Осветеността на общите части е осигурена с иновативни решения в комбинация от барисол и вградени осветителни тела, контролирани от мултифункционален „Touch screen” контролер.

Терасите на сградата имат двойни подове с настилка от гранит с нагревателни кабели, разположени под него за лесна поддръжка и удобно използване при дъжд и сняг.

Архитектурната концепция на фасадата на сградата изобразява двойствеността на консервативно-устойчивият вид, облечен в съвременни решения с висок стандарт, като: окачена фасада в комбинация с естествен гранит, стъкло и алуминиеви композитни панели с гранитно покритие.

Залата е оборудвана с апаратура за симултанни преводи, звукови ефекти, за извършване на прожекции и презентации. Нейната площ от 215 кв.м. и височина от 5 метра осигурява добра акустика при организирането на различни събития.  Мултифункционалното помещение има английски двор с естествени екзотични цветя, които създават приятна и отпускаща обстановка. Вторият изход на залата е осигурен от футуристична конструкция от неръждаема стомана и стъкло, насочвайки посетителите към градината в задния двор.

Бизнес център „Станилов" е лесно достъпен от околовръстния път и е в непосредствена близост до центъра на града. В същото време, сградата осигурява приятна среда, тъй като е разположена далеч от шуманата и натоварена среда на града. На всички основни етажи  прониква красива дневна светлина, а от горните етажи се открива спираща дъха гледка към града и Витоша.