ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

"ЕВЪРГРИЙН"

ИНВЕСТИТОР:

"Адва ЕС" ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Пламен Христов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"Перинов и синове"

АРХИТЕКТ:

СТАРХ ЕООД, арх. Светослав Станиславов

АДРЕС:

Варна
ИНФОРМАЦИЯ

Евъргрийн е жилищна сграда с модерна, елегантна архитектура и изразен геометричен, класически детайл. Подчертаната хоризонталност на обемите на втори и трети етаж, издадени еркерно напред, както и елементите по фасадата от HPL плоскости, създават усещането за ниска триетажна сграда.
Ритмичното редуване на плът и отвори - лоджии по фасадата подсилват чувство на уединение и лично пространство. Богато озеленените с парапети от жив плет терасовидни етажи са уютни и изчистени от сложен детайл.

Жилищна сграда „Евъргрийн“ се намира в кв. Бриз на гр.Варна, един от най-тихите и спокойни части на града. В имот с площ 3 598 кв.м. е разположена сграда с разгърната застроена площ от 10 193 кв.м развита на три надземни и два терасовидни етажа.
Евъргрийн е проект, който предлага високо качество и стил на обитаване, като всеки детайл от проекта е внимателно обмислен и изпълнен по най-съвременните  строителни технологии. Сградата е разделена на четири входа, обединени с общ подземен паркинг. Имота е заобиколен с жива ограда, която създава усещане за спокойствие и уют. Вътрешния двор е богато озеленен с декоративни и вечнозелени дървесни видове, а алейната мрежа е предвидена с минимални наклони за по-голямо удобство и безпрепятствено движение. Водата присъства в ландшафта на проекта, като в центъра на вътрешния двор е разположен фонтан, а в югоизточната част открит плувен басейн. Всеки апартамент, разположен на партерния етаж разполага със собствен двор, а апартаментите на терасовидните етажи предлагат  гледка към морето и големи озеленени тераси.


Материали и технологии

HPL окачена вентилируема фасада TRESPA Meteon Exterior с дървен фладър Natural Bagenda NW12, Satin, монтирана на алуминиева конструкция ETEM Vario
Облицовка от тъмен травертин тип Ноче, полирани-плочи с размер 50/80см с подчертана хоризонтална фуга
Гладка силиконова мазилка - BAUMIT Креатив Топ S- Фина
Первази от гранитогрес Techlam Levantina 3 мм със стъклофибърна мрежа
Дограма ETEM Q72
Входни алуминиеви врати – Reynaers CS77
Външните ограждащи и вътрешните преградни стени от Wienerberger - Porotherm NF
Парапети от ковано желязо
Асансьори KONE MonoSpace 500
Автоматична портална врата Hiorman
Автоматизирани напоителни системи Rain Bird
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: