НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни комплекси > ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ВАРНА СИТИ ПАРК

ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ВАРНА СИТИ ПАРК

ИНВЕСТИТОР:

Варна Сити Парк АД

КОНСТРУКТОР:

инж. Пламен Христов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Сити Билдинг ООД

АРХИТЕКТ:

СТАРХ ЕООД, арх. Светослав Станиславов

АДРЕС:

Варна
ИНФОРМАЦИЯ

„Варна Сити Парк“ е градски жилищен комплекс от затворен тип, ситуиран в имот с площ 13 352кв.м. В основата на проекта стои човекът и човешкия мащаб на комплекса, състоящ се от 8 отделни блока с оптимални размери, възприемани в пространството като общ архитектурен ансамбъл. Това дава възможност всеки от жилищните модули да притежава собствен паркинг и парково пространство преливащо в обща градина за целия комплекс. Всички апартаменти са с благоприятно изложение. Дизайна на жилищния модул – блок е вдъхновен от „плод“, чиято „кора“ е „отхапана“ и в отнетите форми са образувани лоджии, решени в друг цвят, подобно на сърцевината на плода. Привидно “случайното“ отнемане на обем от общия раздвижва монотонността на повтаряемите етажи и създава уникален образ на сградата от различни перспективни ракурси. Постигнат е свеж и елегантен дизайн с помощта на заоблените ръбове на обемите и белият цвят на сградите. Омекотяването на обемите в контактните зони с другите сгради създава леко и уютно пространство без излишна агресия, подходящо за жилищна среда. Белият цвят абсорбира светлина и оптично създава илюзия за по-големи пространства между сградите.

Материали и технологии                                                                  
Външни ограждащи и вътрешни преградни стени  Wienerberger - Porotherm 25 N+F Light, 12 N+F
Фасадна система Баумит – Изолация ПроТерм 8см с финиш - силиконова мазилка Баумит Силикон Топ и гладка силиконова  мазилка  Баумит Креатив Топ S- Fine
Дограма - Reinerplast - немска 5 камерна PVC дограма двустранно фолирана в дървесен цвят
Метални парапети- поцинковани, праховобоядисани в цвят черен мат.
Входни врати на сградите - Porta Doors с автомат Dorma TS 83.
Входни врати на апартаментите - Porta Doors с пожароустойчивост и звукоизолация
Асансьори  Schindler, модел на кабината 3300.
Централно топлоснабдяване с индивидуално отчитане - Veolia
Електро инсталация - ключове, контакти и табла Le Grand и Schneider. Оптично окабеляване на всеки апартамент с довеждащи инсталации до всички помещения.
Автоматизирани напоителни системи и капково напояване RainBird
Паркова зона- настилка от врачански варовик (5см), парково оборудване и детска площадка - „Импресия-99“ ООД, сух фонтан с 15 дюзи, алейно и парково LED осветление по индивидуален дизайн.

ПРИЛОЖЕНИЯ: