СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ТЪРГОВСКИ СГРАДИ

СМАРТ СИТИ

ИНВЕСТИТОР:

КРИТ ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж.Борислав Василев

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

КРИТ ЕООД

АРХИТЕКТ:

Амфион ЕООД - арх. Б.Богданов & арх. И.Славчев

АДРЕС:

София, Младост I
ИНФОРМАЦИЯ

Обектът се намира в гр. София ж.к. Младост-1 и изпълнява функцията на многофункционална сграда за обществено обслужване. Местоположението на сградата е на един от най-оживените булеварди в София – бул.”Александър Малинов”, осигуряващ бърз достъп, както до центъра посредством бул.”Цариградско шосе” така и до околовръстния път и летището, на неговия най-оживен ъгъл с бул. Андрей Ляпчев.

Местонахождението определя не само удобен достъп до входно-изходните пътни артерии на столицата, но и удобен градски транспорт, а проекта на метрополитeна предвижда изход на метрото в непосредствена близост

Търговският център  се състои от три подземни и 4 надземни нива Трите подземни нива са със  100% застрояване на парцела и се състоят от по 1700 кв.м. Сутерените -2 и -3 са предвидени да бъдат паркинг, обслужващ сградата.

От  сутерен -1 до етаж 4 над земята е разположен търговско-развлeкателният комплекс като на площ от 6 557 кв.м.  са разгънати 30 търговски обекта.

 В изграждането на сградата са използвани висококачествени материали .

Фасадата е окачена, изпълнена с композитни алуминиеви сандвич панели , а прозорците са PVC профилна дограма със стъклопакет. Изпълнена е система за екстериорно ефектно осветление  на сградата по с led осветление по фасадата.

В интериорните  пространства в общи части и търговски обекти подът е от естествен гранит, а тавана е окачен с вградено осветление.

Сградата разполага със следните системи и инсталации:

- централна система за отопление, охлаждане и вентилациа (HVAC), позволяваща различни температурни зони.

- Пожароизвестителна и пожарогасителна системи. Допълнително външно стълбище за евакуация при пожар.

- Система за сигурност и контрол на достъпа : Персонален контрол на достъпа (ID card access control), реализиран посредством персонални магнитни карти

 - Мониторинг : Видеонаблюдение на всички нива на сградата и прилежащите площи - 24 часа

- Пренос на данни FTP категория 7

- Телекомуникационни услуги: Фиброоптична свързаност на сградата с републиканската мрежа, която осигурява високоскоростен интернет достъп и отлична комуникационна свързаност, фиксирани телефонни линии мобилна телефония, интернет, кабелна телевизия

- Асансьори и ескалатори : Два модерни висококачествени скоростни асансьори ; Един товарен асансьор от партер до Етаж 3; Ескалатор от сутерен 1 до Етаж 3.