СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Сгради спорт > СПОРТНО ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН И КУЛТУРЕН КОМПЛЕКС

СГРАДИ СПОРТ

СПОРТНО ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН И КУЛТУРЕН КОМПЛЕКС

ИНВЕСТИТОР:

Община Суворово

КОНСТРУКТОР:

инж.Спас Вучков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Инжстрой ЕООД

АРХИТЕКТ:

М-Синтез ЕООД, арх. Мариана Цветкова

АДРЕС:

гр. Суворово, Варненска област
ИНФОРМАЦИЯ

Изграждането на СПОРТНО-ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН И КУЛТУРЕН КОМПЛЕКС,  гр. Суворово е финансирано изцяло, по програма „Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони”. Начина на финансиране е определил и изискванията на Възложителя: Създаване на съвремена архитектурна среда - сграда  - подходяща за спорт и рекреация, чрез прилагане на ефективни, икономични и целесъобразни конструкции и материали.

             Сградата е ситуирана в спортните терени на град Суворово в близост до открити игрища и стадион.

            Обемно-пространственото решение включва два основни функционални дяла:

            – многофункционална спортна зала с размери в план 30/48м, с игрално поле 22/44м, за хандбал, баскетбол и волейбол и трибуни с 420 места,  решена със сглобяема стоманобетонна конструкция,

и

  – двуетажна сграда с монолитна стоманобетонна конструкция, съдържаща на първо ниво (кота+0,00): фоайе, кафе-клуб, конферентна зала, съблекални, лекарски кабинет, помещения за съдии, склад за спортен инвентар; на второ ниво (кота +4.20): медиен център и ложи към спортната зала, фитнес-зала, зала за тенис на маса, съблекални, сауна с прилежащи помещения, помещения за солариум и масаж и помещения за администрация.  Вертикалните  комуникации се осъществяват посредством две двураменни стълби, разположени в два противоположни края на сградата, по начин, който осигурява бърз достъп от фоайето, от ложите на залата, както и от по-малките тренировъчни зали и администрацията на втори етаж.

                   Диференцирането на конструкцията е подчинено на функционалното решение: голямата зала е решена изцяло със сглобяема стоманобетонна конструкция, максимално икономична в конструктивно и експлоатационно отношение, а двуетажната част е с монолитна стоманобетонна скелетна безгредова конструкция.

            Фасадните решения са постигнати с прилагането на съвременни фасадни системи и материали.

            Естетиката на високия обем на залата се определя от оцветяването и зонирането на фасадните панели, решени в цвят RAL 2003(оранжево) и цвят RAL 7035(светло сив), както и от хоризонталните оранжеви жалузи към отворите. При етажната част на сградата, фасадното решение е резултат от редуването на бяла минерална мазилка, тъмно сива (пр. RAL 7015) алуминиева облицовка  и зони с окачена фасада

ПРИЛОЖЕНИЯ: