Бутикова многофамилна жилищна сграда Авелано

гр.София

Гласуване за Награда на публиката

За да гласувате за сградата, моля попълнете валиден Email адрес и натиснете бутона "Гласувай". (Можете да гласувате само за един проект в категория.)

Детайли за проекта

Инвеститор

Некст Билд Инвест ЕООД

Архитект

Арх. Стела Георгиева

Изпълнител

Некст Билд ЕООД

Конструктор

инж. Христо Христодулов

Допълнителна информация

Описание на проекта

Бутикова многофамилна жилищна сграда Авелано

Местоположение УПИ VII-42, кв.48, м. "ДРАГАЛЕВЦИ", ул. „Цветарска” 1, гр. София,

Арх. Стела Георгиева

Технико – икономически показатели:

1. Застроена площ (ЗП) на сградата: 294.29 кв.м

2. Разгъната застроена площ (РЗП) на сградата: 1 163.88 кв.м

3. Площ УПИ VII-42, кв.48, 1 164 кв.м

Avellano Residence e многофамилна жилищна сграда, разположена в полите на Витоша. С луксозното си изпълнение, тя предлага уютна и комфортна среда на обитаване в непосредствена близост до планината. Ситуирана в градска среда, на юг пред нея се разкрива просторната гледка към склоновете на Витоша, а на север – София на длан.

Пешеходният достъп до жилищния вход на сградата е реализиран от ул. „Цветарска“. Автомобилен достъп до откритите паркоместа на двора и гаражи е възможен от улица „Цветарска“.

Жилищната част на сградата се обслужва от един главен вход, разположен към улицата, на източната фасада. Предвиден е контролиран достъп до вътрешен двор с детски кът през общите части на първи етаж.

Сградата е замислена като изцяло жилищна, с малко на брой, но просторни жилища. Kъм жилищата на първи етаж са обособени веранди с непосредствен достъп до прилежащия терен с индивидуални дворни пространства.

Едроплощното остъкляване в тринадесетте жилища в Avellano Residence разкрива удивителни гледки към Витоша и София. Аристократичното излъчване прави Avellano Residence специално място за живеене, но това, с което сградата е ненадмината, се крие в изключителната прецизност и внимание в проектирането и изпълнението на всеки детайл.

Обемното звучене и цялостното екстериорно и интериорно архитектурно решение имат за цел реализацията на една съвременна сграда с обмислени пропорции.

Растерът на фасадата следва определен ритъм и организация. Полета от вентилируема керамична фасада се редуват с окачена фасадна обшивка от екстериорен HPL-плоскости с дървесен декор. Пропорцията на общия обем се подчертава от хоризонрални ивици от вентилируема керамична фасада при всяка етажна плоча. Цветовете и моделите на фасадно остъкляване са предвидени в синхрон с цялостната визия на сградата – висок клас алуминиеви профили и метална обшивка около прозоречни отвори, цвят графит.

За целия обект е проектирана монолитна стоманобетонова безгредова конструкция. Основите са решени с обща фундаментна плоча. Сградата е проектирана с хоризонтална покривна конструкция. Част от него е покрита с пергола с метална конструкция. В подпокривното пространство се разполага жилищен етаж със светла височина 3.00м.

В избора на материали и системи определящо е намирането на иновативни и високотехнологични решения, осигуряващи уют и комфорт на живущите:

- Монолитната стоманобетонна, скелетно-безгредова конструкция осигурява изчистена геометрия на жилищните интериори и възможности за планова гъвкавост във времето.

- Вентилируемата окачена фасада се отличава с висока детайлност на елементите, а повърхността й притежава свойството за самопочистване. Системата на окачените фасадни обшивки е изпълнена върху метална конструкция и топлоизолация от каменна вата и значително подобрява микроклимата.

- Фасадна алуминиева дограма профил Supreme S77 Alumil Advanced Plus със скрито крило, отваряне по хоризонтална и вертикална оси, дръжки със заключване - с минимален коефициент на топлопреминаване и троен стъклопакет с нискоемисионно покритие. Елегантни предпазни парапети пред отваряемите крила от закалено стъкло триплекс.

- Парапети от закалено стъкло в синхрон с общата визия на сградата.

- Висок клас италианска хидроизолационни система.

- Инженерни инсталации, изпълнени с висококачествени материали.

- Слаботокови инсталации – контрол на достъп, видеонаблюдение, високо скоростен безжичен интернет общи части

- Модерна видеодомофонна система за по-голям комфорт на живущите.

- Луксозен високоскоростен асансьор с плавно тръгване и спиране и дизайнерски интериор, продължение на фасадната визия.

- Отопление – отопление с природен газ до апартаментна колекторна кутия и подово отопление във всяко жилище.

- Климатизация – тръбни трасета за мултисплит система, внимателно определено място за монтаж на групи от външни тела при фасадите до апартаментна колекторна кутия в жилищата.

- Двойни подове на откритите части, изпълнени с декинг.

- Секционни гаражни врати – професионална серия на фирма Novoferm GmbH.

- Луксозно фоайе и общи части, изпълнени с дизайнерски мраморни каменни подове и парапети по индивидуален дизайн.

- Висок клас входни блиндирани врати на производителя SOLID

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

К-HOUSE

СЛЕДВАЩ ПРОЕКТ

Витоша 119