ВГ Лагера

гр.София

Гласуване за Награда на публиката

За да гласувате за сградата, моля попълнете валиден Email адрес и натиснете бутона "Гласувай". (Можете да гласувате само за един проект в категория.)

Детайли за проекта

Инвеститор

Ваклин груп ООД

Архитект

Алпина Дизайн ООД

Изпълнител

Ваклин груп ООД

Конструктор

Робърт Уинтер енд Партнерс България ЕООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

Представяме Ви един прекрасен проект, разположен само на три километра от Националния дворец на културата, на ул. Христо Матов 29, гр. София. Комплексът е замислен в духа на стара София, с препратка към класическите архитектурни достижения от 40-те години на миналия век, с щипка модерна трактовка на периода. Надземната застроена площ е 25 000 кв.м, а ведно с в които има два търговски обекти и 216 жилищни единици. Апартаментите в комплекса са чувствително по-големи от средните размери жилища на пазара, изключително функционални и без пространствени загуби – проектирани са предимно тристайни и четиристайни жилища, като двустайните апартаменти са относително малко на брой. Това инвестиционно решение се определя от целта на проекта, която е да подслони предимно млади семейства и да им осигури дългогодишен дом. Сградата се състои от шест секции, разположени върху парцел от 10 000 кв.м. Секции А и Б са проектирани така, че скриват пешеходната зона и останалата част от сградата от околния свят, като по този начин във вътрешността на комплекса се формира обособена собствена паркова среда – от югозапад можете да се насладите на над 3000 кв.м. пешеходна зона с детски кът, с красива и слънчева градина за отдих и игри. Фасадните елементи са от естествен светъл варовик на големи плочи, подчертани от авторски дизайн на парапетите от ковано желязо. Дограмата на сградата е с троен стъкло пакет, алуминиев профил и оптимални термо- и звуко-изолационни качества. Комплексът и североизточната част на двора са предвидени да приютят общо около 300 автомобила, които паркират в подземните и наземни гаражи (единични и двойни), вътрешните и външни паркоместа. Достъпът до двете подземни нива на сградата е през покрита 6-метрова рампа, като всички нива се обслужват от 9-местните асансьори на всяка секция. Осигурен е проход за бърз пешеходен достъп до външните паркоместа и задния двор, като вътрешните секции разполагат и със заден вход. Фоайетата и общите части са покрити с естествен гранит, а стените са защитени с минерална мазилка, която е изключително устойчива при закрит монтаж. Съвършеният комфорт и високото качество на живот са обезпечени с максимални изолационни параметри и пълна комуникационна готовност на всички жилищни единици – всички те имат паропропусклива топлоизолация 12 см., червена тухла Winerberger, сградата е топлофицирана, с монтирани алуминиеви радиатори на неръждаеми крачета, видеодомофонна система, окабеляване за СОТ във всяко помещение, оптични и LAN кабели, ключове и контакти „Panasonic”, инсталации за бойлер, скрити инсталации за климатични тела. Богатата гама от естествени материали за декорация на фасадата и общите части на сградата, широките и достъпни площи за общо ползване и винтидж стилът на осветителните тела често провокират в посетителите идентичен коментар - „сякаш се пренесох във времето, в един различен свят”.

Прикачени документи

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

Магнолия Резиденс

СЛЕДВАЩ ПРОЕКТ

ВМВ резидънс