Сграда Сияние

гр. София

Гласуване за Награда на публиката

За да гласувате за сградата, моля попълнете валиден Email адрес и натиснете бутона "Гласувай". (Можете да гласувате само за един проект в категория.)

Детайли за проекта

Инвеститор

АРТЕКС ТИНТЯВА ООД

Архитект

АРТЕКС ПРОЕКТ ЕООД

Изпълнител

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД

Конструктор

СТИЛПРОЕКТ МН ООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

От АРТЕКС: „СИЯНИЕ“
Намираща се в кв. Изток, един от най-желаните райони на София, „СИЯНИЕ“ гледа към ул. „Тинтява“ на северозапад и към ул. „Тодор Стоянов“ на североизток. С две подземни нива на паркиране (за коли и за велосипеди) и терасовидни отстъпи, свободностоящата сграда се издига на 5, 6 и 7 етажа. Това очертава специфичния и впечатляващ силует на „СИЯНИЕ“ и предоставя възможности за разнообразни по функция и разпределение площи. Сградата е със смесено предназначение, предлагайки 18 апартамента, 14 ателиета за творческа дейност, както и магазини.
„СИЯНИЕ“ адресира може би най-актуалния проблем в жилищното строителство. Формулата на дом, съчетаващ компактност, лека поддръжка и разумна цена при престижен адрес и комуникативно място, може да даде само апартаментът. Същевременно, особено след пандемията, нарасна желанието за дом с градина и достъп до обществени зелени площи. Със собствените си зелени дворчета, атрактивните мезонети на първите две нива на сградата са отличен отговор на такава потребност.
Всяко жилище в „СИЯНИЕ“ има най-важното, за да се превърне в уютен дом, който се адаптира към нуждите на обитателите и изненадите на времето. Като се започне с просторните и комфортните помещения с отлично ослънчаване заради големите прозорци, разкриващата се гледка към изграждащия се парк, достъпа до велосипедната зона и се продължи с параметрите на здравословната среда и екоотговорната експлоатация.
АРТЕКС знае, че за последното е необходимата модерна технологична база. Високоефективната топлоизолация, тройните стъклопакети със стъкла със соларно и нискоемисионно покритие, алуминиевата дограма от най-висок клас с прекъснат термомост и скрит обков, както и звукоизолацията между апартаментите осигуряват комфортен и пълноценен живот на обитателите. Всичко това, разбира се, е в синхрон с изискванията за енергоефективността на сградата.
В оригиналната архитектурна визия на „СИЯНИЕ“ се долавят размахът и ритъмът на съвременността. Необичайните ъгли на фасадата обаче са обгърнати от плавни линии и от дискретната цветова гама, в която надделява мекото сияние на бялото. Със своята модерна концепция и благородното и изтънчено свое излъчване, „СИЯНИЕ“ естетизира своята среда.
Подобно на редица сгради на марката, името и послание, и естетически код. За това напомнят и общите части, завършени в духа на ненатрапчивата елегантност, на озаряващата, а не заслепяваща светлина. Белотата на окачените терасовидни тавани и „вибриращите“ елементи на стените играе със светлината и вдъхва позитивни емоции на обитателите и техните гости. Оригиналната визия на стълбищните площадки, на асансьора, финото завършване на всеки детайл напомня класата на луксозен апартамент и още веднъж потвърждава ангажимента на АРТЕКС да предоставя на своите клиенти не просто жилище, а среда за пълноценен живот. А в своя район „СИЯНИЕ“ е новата сграда, която утвърждава европейския дух на нашата столица и нейните високи стандарти.

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

Сребърна 18

СЛЕДВАЩ ПРОЕКТ

Санара Резидънс