Със съдействието на Шишеджам

Хотел Casa di Fiore SPA and Medical

с. Кранево, Община Балчик

Гласуване за Награда на публиката

За да гласувате за сградата, моля попълнете валиден Email адрес и натиснете бутона "Гласувай". (Можете да гласувате само за един проект в категория.)

Детайли за проекта

Инвеститор

Бийч Ризорт ЕООД

Архитект

Арх. Елена Иванова

Изпълнител

МД Груп Инженеринг ООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

Инвестиционни характеристики на сградата

Като цвете върху камък на брега на морето, сред фантастичния, нежен пясък на Северното Черноморие в курортното село Кранево е разположен хотел „Casa di Fiore Spa & Medical ”. Климато - балнеологичните дадености и огромно богатство от природни фактори в района, комбинирани с пет звездно настаняване и услуги, благоприятстват за развитието на балнео, Спа и уелнес туризъм и дават възможност за целогодишно лечение и поддържане на здравето.
Комплексът е снабден с богата по състав минерална вода и разполага с луксозен спа център, с открити и закрити минерални басейни, термална зона и медикъл център.
Създаден, за да сбъдва съвършената мечта за изход от ежедневната рутина, за зареждане на човека телом и духом чрез предоставяне на една различна, истинска и вълнуваща почивка. Предназначен за всички ценители на добрата и качествена храна, на уюта и хармонията.
Хотелът разполага с 184 стаи и студиа и 5 апартамента. На разположение на гостите са също лоби бар, нощен бар, фитнес, салон за красота, магазин, конферентна зала, игрална зала и детски кът. Площта на сградата е с РЗП 8992,78 м2, РЗП общо 13270,98 м2.
Както подсказва името на сградата, наричана още „Къщата на Цветето“, комплексът разполага с богато озеленена градина и фасада, която пленява с очарованието си всеки посетител.
Връщайки се от „Casa di Fiore Spa & Medical” човек продължава живота си на друго ниво, отпочинал и вдъхновен.

Архитектура, дизайн, функционалност


Достойно и деликатно, сградата е изпълнена в архитектурния стил „Art deco“. За да събужда чувства на завръщане към дома, към традициите и новостите, да поражда нежност и забравена в забързания ритъм на съвременния живот романтика, да възхищава!
Корнизи, арки, полуколони, вертикални пиластри и парапети, съчетани в хармоничен ритъм, поднасят своето изящество на възхитения наблюдател. Едно от архитектурните постижения в пет звездния комплекс са осигурените естественото осветление и вентилация във всички помещения за активно обитаване.
Проектът е изцяло съобразен с феноменалните природни дадености. Сградата е проектирана компактна, ергономична с минимални общи части, служещи за преминаване и с богато предоставени просторни общи помещения за активно обитаване. Вътрешни и външни пространства неусетно преливат едно в друго. Просторните стаи, широките пищно озеленени балкони, луксозните бани, деликатно декорираните общи помещения. Хотелът посреща с просторно двуетажно фоайе и предоставя на гостите пиано и експозиция на творбите на български художник. Интериора на хотела е решен царствено, за да се почувства посетителя безценен, какъвто безспорно всеки е. Използвани са меки пастелни тонове, които се преливат с околната среда и създават усещане за простор и виталност.
Тази забележителна сграда, като произведение на изкуството, издига Кранево на ново, съвсем различно ниво. От място, известно с възможности за рекреационни и тренировъчни дейности, сега курортното село е новият дом на балнео и Спа туризма.
Комплексът притежава красиво озеленена градина, в която са използвани три основните компоненти - зеленина, скални късове и вода. Те придават неповторимото усещане за зелен оазис на брега на морето. Внимателно селектираните растителни видове по протежението на всичките 12 месеца в годината разкриват характерно за всеки сезон удоволствие и флоралното богатство. Гостите имат възможност да презаредят енергията си в обстановка на вечнозелени храсти, декоративни дръвчета и екзотично аранжирани растителни видове, които създават естествена бариера. За допълнителния ландшафтен завършек е включено и характерното за региона присъствие на масивни скални късове.

Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели

Само на метри от комплекса е мястото, на което водата и сушата се срещат. Безспорно това е едно от най-високо енергийните и същевременно едно от най-агресивните към строителните материали места.
Поради различната етажност и разнообразно предназначение, при строителството комплексът е разделен на няколко блока с делатационни фуги. Хотелската сграда е на 6 нива , разделена на два сектора. Прилежащите спа-център с покрит басейн са в отделен блок. Покритият басейн влиза частично и под западната част на хотела. Отделена е и зоната на: нощен бар, игрална зала, конферентна зала и машинни помещения. Външните басейни са отделно стоящи.
Конструкцията на сградата е скелетно-гредова стоманобетонна конструкция със стоманобетонни шайби. Хотелските стаи са на напречна ос 3.82 , а надлъжна ос на 9,10, в зоната над ресторанта осигуряват обширна свободна от колони площ. Обратните греди над партера, осигуряват и по-голямата светла височина на залите.
Предизвикателство в конструкцията се оказаха почвените условия, върху които се фундират сградите. Наличието на тинест пласт е крайно неподходящ за фундиране. По тази причина успоредно с изкопа се направи и чакълена възглавница от трошен камък, върху която се изпълни фундирането.
Използвани са само сулфатоустойчиви бетони, поради агресивността на прииждащите подпочвени и прилежащите морски води.
Въпреки от трудностите и проблемите, резултатът поражда задоволство и гордост.

В крак с модните тенденции и улесняването на служители и клиенти са изградени:
- система за контрол на достъп до стаите и разплащане в хотела чрез RFID гривни.
- Интерактивна IPTV система в стаята, позволява на гости и служители да следят за всички начисления.
- Отоплението и климатизацията на сградата е осъществено чрез системите DAIKIN VRV. Интегрираните високотемпературни хидромодули оползотворяват отпадната топлина в летен режим и предават енергията за БГВ.
- Вентилацията на сградата е осъществена с високоефективни инверторни термодинамични климатични камери с висока сезонна ефективност.
- На покрива на сградата са изградени соларна и фотоволтаична инсталации. Това са най-чистите и тихи източници на енергия.
- В зоната на Спа центъра е изградена система за пречистване на водата посредством UV лампи за дезинфекция. Всички басейни са снабдени със съвременна технология и автоматична дозираща система за хлор и PH.
- На паркинга е изградена зарядна точка от четири станции, всяка от тях с мощност от 22 kW.

Защо смятате, че сградата трябва да бъде отличена - избройте 3 ключови качества на сградата, заради които смятате, че сградата трябва да бъде отличена.

- „Къщата на Цветето“ не е просто хотелски комплекс, а място което пренася посетителя в приказен зелен оазис на морския бряг. Изтънчен и обзаведен с вкус, той притежава домашен уют и спокойствие. Перфектното съчетание за пълноценна почивка и пълен релакс.
- При проектирането на хотелския комплекс са използвани максимално природните богатства на района – климат, минерална вода и с цел възстановяване на организма и доброто състояние.
- Използваните иновативни технологии в комплекса спестяват инвестиционни средства и същевременно позволяват на посетителя да се чувства комфортно и в крак с модните тенденции.


Хотел „Casa di Fiore Spa & Medical ” е уникално съчетание от иновативни технологии, вплетени в уютна домашна атмосфера , допълнени от благоприятния климат, море, минерална вода, гора и естествена зеленина.
Истината е, че трябва да се докоснеш до това. Не се определя – чувства се!

Видео
play

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

Umani hotel

СЛЕДВАЩ ПРОЕКТ

Bononia Estate Winery & Resort