Със съдействието на алу

Бизнес център Велико Търново

Велико Търново

Детайли за проекта

Инвеститор

Бизнес център Велико Търново ЕООД

Архитект

„ИПА“ ЕООД – арх. Слав Динев и арх. Светомира Няголова

Изпълнител

Лъки строй 2011 ЕАД

Конструктор

АЕС ЕООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

Бизнес Център Велико Търново (BCVT) представлява иновативен проект за изграждане на мултифункционална сграда, която интегрира модерни офиси, конгресен център, спортни и релаксационни зони, както и други удобства, създадени за подпомагане на успешните фирми и техните служители.

Локация и Инфраструктура

Сградата се намира в западната част на Велико Търново, на стратегическо място, на входа от София, обслужвано от добра пътна инфраструктура, което я прави леснодостъпна и удобна за всички посетители. В непосредствена близост се намират футболни игрища, тенис комплекс и търговски обекти.

Паркинг и Транспорт

Предоставяме паркинг на две нива за 230 автомобила, обособени места за 600 велосипеда и мотопеди, както и станции за зареждане на електроавтомобили. Това осигурява комфорт и удобство за всички служители и гости на сградата.

Офисни Пространства

Офисните пространства са гъвкави и могат да бъдат конфигурирани според нуждите на наемателите, осигурявайки ефективно и функционално работно място. Има възможност за обособяване на 96 зони със собствен микроклимат. Освен частни офиси, БЦВТ ще предлага и коуъркинг пространство с 30 работни места, които могат да бъдат наемани за ден, седмица или месец.

Конгресен център

Запълвайки липсата на модерни пространства за провеждане на събития във Велико Търново, в БЦВТ е изграден конгресен център включващ шест конферентни зали, като най-голямата от тях може да побере до 500 души. Интегрирана система управлява озвучаването, мултимедията, видеозаснемането и осветлението, а акустиката е осигурена чрез стенни панели Ecophon. В бекстейджа са предвидени апаратна и гримьорни, а фоайетата пред залите са достатъчно големи да поберат участниците във събитията.

Спорт и Релаксация

В BCVT се намират фитнес зала и голям плувен басейн (12.5 х 25 м), зала за групови спортове, външни тераси за отдих, както и детска забавачница. Това осигурява отлични възможности за спорт и релаксация, създавайки балансирана работна среда.

Удобства и Сервизи

BCVT ще предлага богат асортимент от допълнителни услуги и удобства, включващи ресторант на самообслужване, услуги за кетъринг, автомивка, стая за получаване и изпращане на куриерски пратки, както и склад с възможности за наемане на палет-място или контейнер за архив. В сградата ще функционира и дейтацентър за колокация, предлагащ възможност за настаняване на до 80 сървърни шкафа. Обслужването на сградата се осигурява от девет асансьора Kone, като шест от тях работят със система за управление на дестинацията.

Технологии и Екологичност

Проектът акцентира върху прилагането на енергоспестяващи технологии и създаването на екологично чиста работна атмосфера. Сградата е оборудвана с геотермална климатизация в затворен цикъл, подово отопление за намаляване на въздушните потоци и високоефективни рекуператорни устройства за вентилация. Всичка необходима електроенергия се закупува от възобновяеми източници, със сертификат за произход. Дъждовната вода се събира в три резервоара с обща вместимост над 300 м3, като част от нея се използва за технологичните нужди на сградата. Сградата е издигната на мястото на предходно съществуващи строежи, като много от използваните материали са рециклирани. В задната част на комплекса се оформя малък парк.

Сигурност и Защита

В BCVT сме посветени на осигуряването на сигурна и защитена работна среда. Имаме тройно осигурено електрозахранване, системи за защита от пожар и мълнии, контрол на достъпа, 24-часова охрана и видеонаблюдение. Всичко това гарантира безопасността на служителите и посетителите на сградата.

BCVT представлява нова ера в създаването на работна среда, където функционалността, комфортът и устойчивостта се съчетават в едно. Със своите иновативни решения, отлична локация и широка гама от удобства, този проект поставя нови стандарти в съвременното строителство и управление на бизнес пространства.