Събитието

Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.
Целта на Конкурса е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти и проекти, свързани с развитието на градовете през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България.

Медиен партньор на събитието е БНТ. Церемонията по награждаването на отличените сгради в Национален конкурс "Сграда на годината" се провежда през месец декември на съответната година и се предава по Българска Национална Телевизия в навечерието на Коледа всяка година.

Търговската марка "Сграда на годината" / Building of the year е собственост на организатора на събитието ГРАДЪТ Медиа Груп /Балпекс ЕООД/ – регистрационен № 49114 от Патентно ведомство на България и не може да се използва от трети лица без изричното писмено съгласие на собственика на търговската марка.