Жилищна сграда Reina Sofia Estate

София, ул. Марин Тодоров №2

Детайли за проекта

Инвеститор

ЕМДИ ЕСТЕЙТ ООД

Архитект

Архитектурно студио ПЛАНИНГ

Изпълнител

ПИ ЕС ЕС СТРОИТЕЛСТВО АД

Конструктор

инж.Адриан Маринов

Допълнителна информация

Описание на проекта

ИНВЕСТИЦИОННИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЖИЛИЩНА СГРАДА REINA SOFIA ESTATE

„Reina Sofia Estate” e модерна и иновативна жилищна сграда, създадена като естествено продължение на комплекс „Reina Sofia Apartment”. Тя е в пълен унисон с обкръжаващата я среда и се вписва идеално в оформилия се квартал от модерни, енергоефективни жилищни сгради от ново поколение. Проектът е реализиран във връзка със засиленото търсене на модерни енергийно ефективни жилища, находящи се в непосредствена близост до природата и същевременно с бърз и лесен достъп до центъра на града. Cpeд пpeдимcтвaтa на сградата е непосредствената близост до Зоопарк София и Южен парк, ĸaчecтвeнoтo cтpoитeлcтвo, мoдepнaтa apxитeĸтypa и фотоволтаична система на покрива на сградата.

Жилищна сграда " Reina Sofia Estate" е построена върху имот с площ от 1901 кв.м. Тя е ситуирана в cтoличния ĸвapтaл "Витоша" и paзпoлaгa c 6 656,90ĸв. м. надземно и 1 626,14 кв.м подземно PЗΠ. Сградата съдържа 63 самостоятелни жилища, 1 офис, 51 подземни гаражи и 9 паркоместа. Инвеститор е фирма „ЕМДИ ЕСТЕЙТ “ ООД с управители Делян Дойчев и Мирослав Тошкин, проектът е дело на Архитектурно студио „ПЛАНИНГ“ с водещ проектант арх.Илиан Илиев. Изпълнението е поверено на строителна фирма „Пайп Систем“ АД.

АРХИТЕКТУРА, ДИЗАЙН, ФУНКЦИОНАЛНОСТ И ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Нашата нова сграда "Reina Sofia Estate" се намира в южна София, с удобен достъп до всяка точка на градa. Локацията на сградата е в непосредствена близост до метростанция "Витоша", МОЛ "Парадайс" , болница „Вита“и др. обекти от обществено значение. От съществено значение за пълноценен живот на живущите е близостта на сградата до зелена инфраструктура. В близост се намират Зоопарк София, граничещ с Ловен Парк, Южен парк, както и бъдещия парк „Лозенец“ в местност „Витоша ВЕЦ Симеоново“, които осигуряват по- спокойна, здравословна и удобна среда за живот.

"Reina Sofia Estate" е третата наша новопостроена жилищна сграда в София, която ще бъде класифицирана по енергийна ефективност с клас А. Сградата е проектирана с оптимални енергийни характеристики, които позволяват употребата на по-малко енергия и оптимизирането ѝ по максимално добър начин. Общата консумация на енергия за всички нужди на сградата е два пъти по-ниска от тази на други сгради ново строителство в София. Това значително намалява разходите на електроенергия на жилищата и същевременно прави сградите по-щадящи за околната среда поради по-малкото количество изхвърлени вредни емисии. "Reina Sofia Estate" ще разполага с фотоволтаични електроцентрали на покрива на сградата, които ще произвеждат повече от 43 000 кВтч чиста енергия на година на място, което покрива напълно потреблението на всички енергоконсуматори в общите части на сградата. Високата енергоефективност е постигната и посредством вискокачествената изолация и дограма, с които са оборудвани всички жилища в нея. Нашата грижа за енергийната ефективност и екологичност не се изчерпва само с изграждането на сградата, а и на площите около нея. За целта сме поставили соларно параметрично улично и парково осветление, което няма да черпи енергия от мрежата и ще осигурява уют, сигурност и естетика, без да се налага жителите “Reina Sofia Estate” да плащат електроенергия за това.

СТРОИТЕЛСТВО, ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ТЕХНОЛОГИЧНИ ПОКАЗАТЕЛИ

Фасадата на сградата е от 25см зидове от керамични тухли Wieneberger porotherm N+F light, върху които е положен топлоизолационен слой от минимум 15см ЕPS. Финишното покритие е декоративна мазилка в два топли цвята. Общата дебелина на фасадните ограждащи стени е 50 см, които осигуряват енергоефективноста на помещенията в апартаментите. Дограмата е седем камерна PVC, троен стъклопакет с нискоемисийни стъкла. Покривът на сградата е плосък, със стоманобетонна носеща конструкция. Върху нея е изпълнен покривен пакет от паро, хидро и топлоизолация. Топлоизолацията се осъществява посредством XPS с дебелина 15см, а завършващият слой е висококачествена хидроизолация на два пласта. Асансьорите в сградата са SHINDLER - високотехнологични, комфортни и тихи електрически пътнически асансьори, без машинно помещение – безредуктурно задвижване с 90% ефективност, безредукторен постоянно-магнитен синхронен двигател с VF регулиране в затворена верига, предназначени за 9 лица и с товароносимост 675 кг. Отоплението на апартаментите и подгряването на водата за битови нужди е решено с газови котли. Околното пространство на сградата е озеленено, като разполага с автоматична поливна система.