Със съдействието на Идеал

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel, Казанлък

Казанлъшки минерални бани, Казанлък

Детайли за проекта

Инвеститор

"КИНГС ВАЛЕЙ" ЕООД

Архитект

Цикалов и архитекти ЕООД - арх. Георги Цикалов, арх. Йоанна Радиянова, арх. Боряна Трендафилова, арх. Георги Славов

Изпълнител

НИКМИ АД

Конструктор

ЕКСТРИЙМ ИНЖЕНЕРИНГ ГРУП ООД - инж. Борислав Василев, инж. Мария Динева

Допълнителна информация

Описание на проекта

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е най-новият проект на НИКМИ АД, компанията, стояща зад реализацията на два от най-знаковите петзвездни хотела в София – Grand Hotel Millennium Sofia и Grand Hotel Sofia. Дебютира през декември 2022 г. Разположен е в самото сърце на Централна България, хотелът се простира в имот с площ 41 дка. в подножието на Стара Планина и в близост до гр. Казанлък, в местността Казанлъшки минерални бани до с. Овощник.

Архитектура

Още с първата стъпка в Kings’ Valley Medical & Spa Hotel с обща площ от 43000м², гостите се потапят в безупречна комбинация от величие, спокойствие и интимност. Усещането за комфорт, стил и функционалност е запазена марка за хотелската група на НИКМИ АД и Kings’ Valley следва тази корпоративна линия. Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е поверен на „Цикалов и Архитекти“, които разработват проекта с препратки от тракийската архитектура.

Основната сграда е напълно симетрична, с формата на буквата „М“ – символ, който древните траки свързвали с водата и земята. Разпределената на три крила сграда е разположена в северозападната част на комплекса, което позволява разгръщането на просторна паркова среда с южно изложение.

Фасадата на Kings’ Valley включва в себе си типичните за траките овални форми. Живописните арки по лицевата част на сградата правят паралел с овалите на запазените тракийски архитектурни паметници, с които е известна Долината на царете край Казанлък, а много от елементите на интериора са модерен прочит на богатото тракийско изкуство. Докато се движат из хотела гостите на Kings’ Valley могат да открият златни детайли, вдъхновени от съкровищата на древните царе, бял и черен мрамор, така характерни за Античността, както и типичните за периода мозайки и статуи.

Минерален извор

Изборът на локацията на Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е продиктуван от богатите свойства на минералните извори в региона. Водите в местността са познати още от Античността заради високата си температура, а съвременните анализи доказват ползите от специфичния минерален състав. Изворът се характеризира като хипертермален, а общата минерализация на минералната вода, с която се захранва медицинския и спа център на хотела е 467,32 mg/l. Съставът на водите припокрива този на водите в близкия курорт Павел баня, но по-високото съдържание на флуорни, хидрокарбонатни и натриеви йони засилва въздействието от външното балнеолечение на състояние на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система.

Интериор и настаняване

Интериорът на Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е създаден, за да провокира усещането за пълна релаксация и да предизвика ума да се разтовари от натрупания стрес и да си позволи лукса от цялостно разтоварване. Вътрешната част на хотела следва актуалните интериорни тенденции и съчетава непреходна елегантност, стилен дизайн и максимален комфорт с удобство и функционалност. Общите помещения завладяват ума с интригуващи форми, цветове и мотиви, а светлите и просторни стаи носят усещането за свобода, дискретност и интимност.

Kings’ Valley Medical & Spa Hotel разполага с 244 елегантни стаи и 22 просторни апартамента. Помещенията са оборудвани с всичко необходимо за пълноценен релакс извън града, а меките, пастелни цветове на интериора допринасят за цялостното отпускане на сетивата. В комбинация със спиращите дъха гледки към Стара планина и Средна гора, всяка стая е релаксиращо убежище от ежедневния градски стрес.

King’s Valley Medical & Spa Center

Сърцето на Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е забележителния Medical & Spa център, който е създаден, за да предложи на гостите на хотела трансформиращи тялото и душата преживявания. Феноменалният оазис е вдъхновен от петте елемента на природата и съчетава лечебните свойства на вода, въздух, земя, огън и етер.

Spa Centre

Посетителите на центъра могат да се гмурнат в дълбините на спокойствието в три вътрешни и три външни басейна с различна температура на водата, четири хидромасажни басейна, горещо топило на открито и медицински басейн, хамам и парни бани. Изборът от финландска сауна, инфрачервена сауна и билкова сауна всяка с различна температура позволява на гостите да направят най-добрия избор спрямо актуалното им здравословно състояние и персонализираните им нужди.

За абсолютно отдръпване от ежедневието на територията на Kings’ Valley Medical & Spa Hotel функционират два спа апартамента – Rosa и Lavandula с вдъхновени от ароматните цветя терапии за тялото, ума и душата.

Medical Centre

Медицинският център от последно поколение е оборудван с професионална апаратура на немските лидери ZIMMER и UNBESCHEIDEN. В центъра работи екип от физиотерапевти, кинезитерапевти и професионалисти, които създават персонализирани терапии за нуждите на всеки гост. В основата на тези индивидуални програми централно място заема минералната вода, с която се захранва целият комплекс. В King’s Valley Medical Center се провежда профилактика на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, дегенеративни ставни заболявания, възпалителни ставни заболявания в период на ремисия, състояния след травматични увреждания и ортопедични заболявания, вертеброгенни болестни изменения и периферно-нервни увреждания.

Convention Centre

Със своите 1500 м² и невероятна гледка към върховете на Стара планина и зеленината на хотелските градини конферентният център Kings’ Valley ще превърне всяко събитие в кралски празник. 2-те бляскави бални зали, както и 6-те по-малки многофункционални зали създават перфектна обстановка за вашата приказна сватба, голямо корпоративно събитие, малка среща или интимна среща.

Ресторанти и барове

Палитра от вкусове се разгръща в осемте тематични заведения на Kings’ Valley. С индивидуален дух и характерни предложения всяко от заведенията впечатлява с пленителен интериор и автентични вкусове.

Trakia Restaurant

Основният ресторант на хотела омайва със запомнящ се интериор и усещане за простор. Топлите цветове, високите тавани и широките пространства осигуряват чувство за комфорт по време на хранене. Основната зала приютява до 300 гости, а екипът на Trakia предлага разнообразие от български и интернационални ястия на обилни бюфети със сезонни продукти.

Alba Restaurant

Експлозия от вкусове очаква гостите на a-la-carte ресторант Alba, който омайва с галещи небцето авторски кулинарни произведения на изкуството и възбуждащи въображението вкусове.

Sofra Traditional Restaurant

С модерен прочит на любимите български вкусове Sofra предлага неподражаемо кулинарно изживяване. Интериорът е модерен и функционален като същевременно преплита в себе си типични Възрожденски елементи и фолклорни символи. Менюто на Sofra включва комбинации на едни от най-популярните гозби от различни краища на България.

Нощен бар Bendida

Модерният интериор и техниката от последно поколение правят Bendida уникално за региона място. Нощният клуб предлага разноборазна програма от музикални вечери, жива музика и диви среднощни приключения.

The Lounge

Изискана интимна атмосфера, сладък аромат на кубински пури и наситено-златисти карибски ромове очакват гостите на The Lounge. Този южен оазис е създаден за дълги вечери в приятна компания и споделени моменти на по чаша от любимото питие.

Vitalis Aqua Bar & Pool Bar

Свежи здравословни предложения, енергизиращи напитки, фрешове, смутита и изкушения със супер храни очакват посетителите на Vitalis Aqua Bar, разположен в аква зоната на Kings’ Valley Medical Center.

Външният Pool Bar е разположен в самото сърце на на парковата част на хотела до атракционния открит басейн. През деня барът предалга коктейли, освежаващи напитки и неустоими снаксове.

Развлечения

В страната на чудесата: Най-малките гости на Kings’ Valley попадат в страната на чудесата, където могат да създадат спомени за цял живот в специалните зони за забавление за деца и тийнейджъри. Хотелът предлага забавен детски клуб с игри и дейности за деца до 7 години, зона за отдих за тийнейджъри с PS4 кътове, домашно кино, билярдна маса, джаги и библиотека с кътчета за четене и външна детска площадка.

Забавления на открито

С разнообразието от забавления на открито в Kings’ Valley не остава и минута за скука. Спортистите могат да тренират на 3 открити падел корта, 2 открити тенис корта и футболно игрище.