Със съдействието на Идеал

Ваканционен комплекс Reina Del Mar, Обзор

Обзор, ул. Черноморска 1

Детайли за проекта

Инвеститор

Турист премиум инвестмънт ЕООД

Архитект

Архвю Градинарска ЕООД

Изпълнител

Балин билд ЕООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

Ваканционният комплекс Reina Del Mar се намира в началото на гр.Обзор, граничещ с плажната ивица на изток и река Двойница на юг. В имота, с площ от близо 95 дка, са разположени хотелска част, състояща се от шест сгради, в които са поместени 564 хотелски единици – стаи и апартаменти, както и 80 бр. луксозни самостоятелни вили, обединени около атрактивен басейн-лагуна. Reina Del Mar предоставя разнообразие и в местата за релакс и хранене – проектираните бюфет-ресторанти, тематични а ла карт ресторанти, барове, открити басейни за деца и възрастни, места за развлечение, луксозен СПА център със закрити басейн и самостоятелен конферентен център ще осигурят потребностите на всеки от посетителите. Разгънатата застроена площ на комплекса е 70 276,05кв.м.

Като представител от категория 5* морски хотели, комплекс Reina Del Mar е с модерна архитектурна визия, продиктувана от особеностите на терена и разположението си спрямо морската панорама. Основното конструктивно предизвикателство беше фундирането на сградите на блатист терен. Архитектурната визия е в хармония с наличието на хълмисти региони от Старопланинския масив на запад и широкия морски фронт на изток. Динамичната визия на комплекса е постигната и чрез проектирането на разнообразни зелени зони, пътеки и алеи, които освен осигуряването на бърза комуникация между отделните елементи, работят и самостоятелно като места за отдих и разходка. Респектиращ с мащабите си, новият ваканционен комплекс Reina Del Mar в Обзор е проект, в който вложихме въображение и професионализъм.

При проектирането и изпълнението на обект от такъв характер няма място за компромиси с качеството и естетическата визия. Като архитекти и интериорни дизайнери се съобразяваме със съвременните тенденции при дизайна на такъв тип обекти, подчинени на основната функция на all inclusive комплексите – висок комфорт на обитаване. Хотелската част на комплекс Reina del Mar е проект, в който старателно беше обмислен всеки детайл още при проектирането на архитектурата. Стаите са просторни, широки, със земни тонове, всяка с тераса с директен изглед към морето. Вилите разполагат с две спални, дневна с кухненски тракт и са с висок клас обзавеждане. Заложили сме на модерен дизайн с меки цветове, форми и стилни мебели и осветление. От дневната излизаш директно на уютна веранда, от която скачаш в прохладна вода, която може да те отведе почти до морето. Някои от вилите имат и излаз с морска гледка, на няколко стъпки от пясъка. Приемното фоайе на Reina del Mar. Луксозно, дръзко, модерно и с акценти в златисто, обединяващи този обем с останалата част на комплекса. Рецепцията е на италиански бранд - индивидаулна и уникална поръчка от- deCastelli, в който се влюбихме на iSalone 2019. Скулптурата около централното стълбище е главен акцент в комбинация с тъмното дърво, обединяващо средния обем между двете нива.

Двете нива към СПА зоната и магазините и тяхното съчетаване към фоайето са обособени със стъклени тухли- едно добро старо, но изключително интересно решение! Облите форми и зонирането с мека мебел и килими по индивидуален проект, правят този голям обем уютен. SPА зоните в комплекс Рейна дел Мар са с модерна и луксозна разработка на Интериорен дизайн, отговаряща на високият стандарт на комплекса. Двете нива на рецепцията и зона за почивка са в пълен синхрон с останалата част на SPA центъра, както и на останалите общи части. Преобладават светли, топли и уютни цветови комбинации.

Наблегнато е на метал и стъкло и всеки детайл е разработен за съответното пространство. Използваните материали като HPL с дърводекор фладер, стъклени тухли, цветове и финиши, повтарят стила от останалите обществени зони. Посетителите могат да се насладят на финландска сауна, парна баня, руска баня, солна стая, турска баня (хамам), релакс зона, както и нов професионален фитнес. Сградите като обемно-пространствено решение дават възможност на посетителите да се насладят на гледката и същевременно да получат уединение в рамките на толкова голям комплекс. Обемите по фасада насичат сградата, така че когато застанеш на терасите да не виждаш голямата дължина на сградата. Комплексът е от малкото хотели, решен в един стил откъм интериорно, архитектурно и ландшафтно проектиране; компонентите в него се допълват, не си противостоят. Материалите и елементите са подбрани от най-висок клас и функцията не отстъпва на естетиката.