Жилищен комплекс от затворен тип „Бевърли Парк”, София

София, кв.Драгалевци, ул. Вера Недкова №5Л

Детайли за проекта

Инвеститор

"Прайм Дивелопмънтс Интернешънъл" ООД

Архитект

"Арх. Студио 7" ООД

Изпълнител

"Прайм Дивелопмънтс Интернешънъл" ООД

Конструктор

"Арх Студио 7" ООД - инж. Данаил Стефанов Балев

Допълнителна информация

Описание на проекта

Жилищен комплекс от затворен тип „Beverly Park”

Адрес: гр.София, кв.Драгалевци, ул."Вера Недкова" №5Л

Възложител: „Прайм Дивелопмънтс Интернешънъл“ ООД

Строител: „Прайм Дивелопмънтс Интернешънъл“ ООД (Главен изпълнител)

Архитект: "Арх. Студио 7" ООД

Инвестиционни характеристики на комплекса

Жилищен комплекс „Beverly Park” е съвременен и луксозен жилищен комплекс от затворен тип. Разположението му е в най-южната и слънчева част на престижния жилищен район Драгалевци. Простира се като своеобразен оазис в полите на планина Витоша и природен парк „Витоша“ и е в пълен унисон и хармония с обкръжаващата го околна среда. Проекта има за цел да предостави комфорта, тишината и спокойствието, което дава естествената природна среда, като същевременно дава отлична локация и добър и удобен достъп до централната градска част на София.

Cpeд пpeдимcтвaтa на комплекс “Beverly Park” ca плaнинcĸoтo му мecтoпoлoжeниe, кристално чиcтият и свеж планински въздyx, разкошните гледки разкриващии се към гр.София и към Витоша, бoгaтaтa зeлeнинa, ĸaчecтвeнoтo cтpoитeлcтвo, използването на доказани и наложили се на пазара като еталон строителни продукти и мoдepнaтa, непреходна класическа apxитeĸтypa.

Комплексът e разположен на обща площ от почти 12 000м2, ЗП-2751м2, РЗП-8746м2 и БРУТО сгради – 12200 м2.

Архитектура, дизайн, функционалност

Комплексът се състои от две бутикови многофамилни жилищни сгради West Apartments и East Apartments с общо 30 апартамента с различна големина и обособени складови помещения, както и осемнадесет модерни еднофамилни къщи-близнаци от два типа, групирани в девет двойки с индивидуални дворни площи и съобразени с най-актуалните тенденции за функционалност, удобство и уют. Разпределенията на типов етаж от многофамилните сгради са функционално обмислени самостоятелни двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти. Разпределенията на еднофамилните сгради са по индивидуален дизайнерски проект на собственика. Интериорните пространства в общите части на сградите са луксозно изпълнени с настилка от едроформатнен гранитогрес, декоративни елементи по стени и тавани, както и с метални парапети.

Пo-гoлямaтa чacт oт тepитopиятa нa ĸoмплeĸca пpeдcтaвлявa вътрешен пapĸ с красиво, функционално ситуирано и ефектно парково осветление. В парка е разположен открит отопляем плувен басейн, както и детска площадка със съоръжения за игра. Акцентирано е върху просторната и обилно озеленена паркова среда, даваща комфорт, усещане за простор и свобода, както и отлични рекреативни функции. Комплексът е ограден с ажурна ограда, със стилен и ненатрапчив дизайн.

В многофамилна жилищна сграда West Apartments са разположени фитнес център със СПА зона за живущите в комплекса с директен достъп до открития външен басен, лоби с център за охрана и видеонаблюдение на целия район на комплекса. Охраната е денонощна.

В многофамилна жилищна сграда East Apartments е разположен клуб предвиден за сбирки, партита, рожденни дни и др., както и асансъор с директен достъп от подземния паркинг до вътрешня двор.

Паркирането в многофамилните сгради е в два широки и удобни поздемни паркинга с възможност за поставяне на зарядни станции за електромобили, както и гаражи на ниво терен с директен достъп от улицата, а в еднофамилните сгради – на паркоместа, предвидени в индивидуалните им дворове. Достъпа до „Beverly Park” се осъществява двустранно от съществуващата пътна инфраструктура на района, по новоизградени изцяло за нуждите на комплекса асфалтови улици.

Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели

Поради голямата денивелация на терена от близо 14 метра, отделните сгради са разположени терасирано и ситуирани така, че всяка една от тях да има прекрасна гледка към София и/или Витоша. Това добавя и един естествен природен елемент в контекста на цялостната архитектурна композиция на комплекса. Сградите служат като естествена преграда между функционалите зони – пешеходен и автомобилен достъп и зона за отдих, в която са позиционирани детска площадка и плувен басейн. За контрола на подпочвените води на терена е изпълнена цялостна дренажна система. В бетона е вложена хидрофилна кристализираща добавка на “Kryton International“.

Носещата конструкция на сградите е монолитна, стоманобетонова. Подовите конструкции са гладки безгредови плочи. Фундирането е на обща фундаментна плоча. Фасадите на сградите са решени с 10см. топлоизолация от XPS и EPS по фасадна система и с продукти на Licata. Основният материал, подчертаващ формата на стилните фасади е мраморизиран варовик “maira”, и дизайнерски парапети от ковано желязо, които предвид напълно натуралния си произход изключително успешно вписват обекта в заобикалящата го околна среда. Зидарията е изпълнена от 25см. и 12см. керамични блокове Wieneberger porotherm N+F light. Покривната конструкция е с топлоизолация от каменна вата и PVC мембрана на „Sika”, както и с топлоизолация от каменна вата и метални керемиди на „Ruukki”.

Дограмата е алуминиева, система Reynаers CS77 и система Reynаers CP155-LS MONORAIL Отводняването се извършва до пречиствателна станция, локална за комплекса. Воронките и седящите олуци на къщите са с автоматизирана противозамръзваща система DEVI. Отоплението на сградите е с подово отопление на газ, с локални газови котли за всеки апартамент, както и с климатици. Комплексът разполага със система за видеонаблюдение, 24/7 жива охрана, контрол на достъпа. Асансъорните уредби са Uniken. Подовете и стените между отделните помещения са изпълнени с най-високия клас шумоизлационни системи на фирма Decibel. Поливната система е напълно автоматизирана, използваща като основен източник естествената подпочвена вода.

Предимства на проекта

Жилищен комплекс „Beverly Park” трябва да бъде отличен заради своята отлична локация, запомнящата се класическа и изчистена архитектура, прекрасно вписване в заобикалящата го естествена околна среда, добрата инфраструктура, богатата растителност, кристално чистия въздух и свободата, която ситуационното решение на комплекса предлага. Считаме също, че луксозното и качественото изпълнение, както и високия клас на вложените материали допринасят за един дълъг експлоатационен живот и бъдещо спокойствие на своите собственици.

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

Kamenitza Park Residences, Пловдив