Kamenitza Park Residences, Пловдив

Пловдив, ул. Антон Тайнер №41-47

Детайли за проекта

Инвеститор

„Каменица хил резиденсис“АД

Архитект

„ЕсДжиАй Архитекти“ ООД

Изпълнител

„ПМ Проджект мениджмънт“ ЕООД

Конструктор

“АЕС” ЕООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

Kamenitza Park Residences е модерен жилищен комплекс, разположен в сърцето на Пловдив. Проектиран от международното архитектурно студио SGI, комплексът предлага бутикова селекция от апартаменти с 1, 2, 3 или 4 спални, проектирани, за да осигурят максимален комфорт - с голяма квадратура, 3м светла височина и шумоизолирани подове и стени, както и първокласни удобства за жителите и изключителни нива на стил и лукс в унисон с културата и историята на Пловдив.

Сградният комплекс е решен в три основни обема с ясно разграничени функции. Kamenitza Park Residences се състои от жилищна кула на 16 етажа, нискоетажна сграда, включваща партерен етаж с магазини и 8 жилищни нива, както и спортен комплекс, състоящ се от 2 етажа с плувен басейн, фитнес и СПА зона. Разположен около озеленени градини, комплексът е в близост до заведения за хранене и кафенета, детски клуб и детска площадка.

Kamenitza Park Residences се разполага в бившия имота на промишлената пивоварна на Каменица АД. Жилищната сграда, както и целият комплекс, преизползват промишления терен, като изцяло променят неговия облик и създават модерна градска среда в сърцето на града.  Освен централната си локация и изключителната комуникативност, комплексът предлага и всички удобства необходими на модерния човек на две крачки от дома - обширна паркова среда, подземен паркинг, първокласна селекция от търговски обекти и ресторанти, детски клуб, офис, хотел и музей на бирата.

Визията на комплекса предлага съвременен прочит на класическата каменна фасада, като всеки един от трите съставни обема е решен с характерен детайл съобразен с пропорциите му. Характерът на екстериора е преведен и в интериора на общите части. Жилищата са проектирани с внимание към детайла, предлагайки функционални и просторни помещения с висок клас оборудване и материали. Просторните помещения са с правилни форми, което не поставя ограничения при обзавеждане. За да се осигури изобилие от естествена светлина, са използвани високи прозорци, а всеки апартамент разполага със самостоятелен балкон, тераса или градина.

Концепцията на Kamenitza Park Residences съчетава домашния комфорт с динамиката на големия град. Проектът осигурява на обитателите възможност за избор на допълнителни предимства и услуги. Изграден на принципите на устойчивото развитие, комплексът има за цел да бъде не просто материална инвестиция, а инвестиция в здравето на обитателите си и в бъдещите поколения. 

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

Жилищен комплекс "Парадайс Плейс", София

СЛЕДВАЩ ПРОЕКТ

Жилищен комплекс от затворен тип „Бевърли Парк”, София