Комплекс жилищни сгради Панорама Парк II-ри етап: Сграда 2, Варна

Варна, кв. Бриз

Детайли за проекта

Инвеститор

Планекс ЕООД

Архитект

Е-Арх Студио, арх. Галина Балева, арх. Анастасия Вълканова, арх. Мартин Христов

Изпълнител

Планекс ЕООД

Конструктор

инж. Веселин Първанов

Допълнителна информация

Описание на проекта

„Панорама парк“ е комплекс от две свободно стоящи сгради, чиято ориентация е съобразена с най-благоприятните изложения – юг, изток и запад. Архитектурната линия е изчистена. В общия обем са вписани раздвижени кубични форми и фасадни декоративни елементи.

Цветовата палитра е решена в топли и хармонични земни тонове. Фасадата е изцяло топлоизолирана с каменна вата 10 см и е с декоративна полимерна мазилка. Покривът е плосък, с паро- и топлоизолация.

Общите части в сградата са с настилка от полиран гранит, окачени тавани от гипсокартон, LED осветление с датчици за секторна работа, метални парапети по архитектурен детайл. За улесняване бързото придвижване на живущите, във всеки вход са предвидени по два асансьора за 8 лица на испанския производител „ORONA”.

„Панорама парк“ предлага както едностайни апартаменти, така и апартаменти с една, две и три спални, с площи от 42 до 220 кв.м, които удовлетворяват всички предпочитания.

Предвидена е 5-камерна PVC дограма с цвят на профилите антрацит от външна страна и бял отвътре. Изградена е тръбна разводка за климатици с готовност за последващия им монтаж. Външните тела са изнесени в специално общо помещение. Домофонната инсталация е свързана към система „Смарт портиер“ с 24-часово видеонаблюдение, дистанционен контрол на достъпа и постоянна връзка с оператор.