Жилищна сграда Light View, София

София, ул. Флора Кънева No.8

Детайли за проекта

Инвеститор

"Лайт Вю" ЕООД

Архитект

„ЛП Арх“ ООД - арх. Атанас Панов, арх. Лорита Панова, арх. Ивайло Игнатов, арх. Искрен Манев

Изпълнител

"Фактор СК" ЕООД

Конструктор

"Бета Консулт" ООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

Жилищна сграда LightView е разположена на пешеходно разстояние от бул. „Черни връх“ в кв. „Кръстова вада“, гр. София. Идеята на инвеститора бе да осигури високо ниво на комфорт на градско обитваване – в сградата и средата й, като по този начин - чрез пример, преобразува и подобри градската тъкан в района.

Сградата се състои от пет надземни и един подпокривен етаж, разположени върху подземен гараж. 73те апартамента са компактни, със стегнати планове и варират в площ от 70 до 120 кв.м. Всички некомуникационни площи около сградата са богато озеленени и придадени към жилищните единици на приземния етаж. Сградата е решена като еднообемна пространствена конфигурация с П-образна форма. Във вътрешния двор са поместени дворните градини на четири двуетажни апартамента.

Всички апартаменти се радват на широки панорамни погледи към града над близкия парк в посока север и изток, или към Витоша – в посока юг и запад. Главният вход е поместен в централната част на източната фасада, в широка ниша покрита със стоманена козирка.

Фасадите са третирани стегнато в равномерни серии от релефни бетонни панели, лоджии и изцяло остъклени пана, които заедно придават на сградата едновременно ажурен и монолитен облик. Подпокривният етаж отстъпва от контура на основния етаж, осигурявайки допълнителни покривни тераси пред пентхаузите.

Фасадите му са завършени в пана и пиластри от тъмна стоманена ламарина. Доброто пропорциониране на плътни участъци и ‚‚отвори‘‘, в комбинация с използваните материали и фасадни системи, допринасят за постигането на елегантeн, модерeн и хармоничен архитектурен облик на иначе едрия и доминиращ сграден обем и предоставя на обитателите успокояваща и живописна среда за живот.

Фотограф екстериорни снимки: Асен Емилов

Фотограф интериорни снимки: Минко Минев

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

Сграда със смесено предназначение К-55, Варна

СЛЕДВАЩ ПРОЕКТ

Green Hill Residence, Пловдив