Складова сграда ТВТ с офиси, Пловдив

Пловдив, УПИ XXVIII-539.495, кв. 3 по плана на Югоизточна промишлена зона

Детайли за проекта

Инвеститор

ТИ ВИ ТИ ТРЕЙДИНГ ООД

Архитект

МАРКАН ПРОЕКТ ООД

Изпълнител

КАСТЕЛО ПРИКАСТ ООД и ТЕХСТРОЙ ЕООД

Конструктор

ФЕДАКОР ПРИКАСТ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД

Допълнителна информация

Описание на проекта

Ти Ви Ти е водещ доставчик и производител на продукти, оборудване и решения за индустриално опаковане и през 2022-ра година компанията започва изграждане на първи етап от централния си производствено-складов комплекс в Югоизточна промишлена зона в град Пловдив, който да обслужва клиентите на компанията в цялата страна. Бъдещата инвестиция е не само нов дом за продуктово разнообразие, което компанията предлага, но е и сграда, в която екипът на Ти Ви Ти да има всички възможни удобства и идеална среда за работа.

Слоганът на компанията е „ОПИТ, ОТНОШЕНИЕ, ВДЪХНОВЕНИЕ“, което тя успява да постигне и предаде на клиентите си с основен фокус към хората в екипа й. Обектът се отличава от типичните индустриални такива и с това, че по задание на възложителите е обърнато специално внимание на елементи, които оказват влияние върху нашия живот, като Астрология, Фън Шуй и енергийни полета. Преплитането им с чисто практически и технологични принципи в процеса на проектиране и изграждане, е предпоставката за качеството на получения резултат – сграда ушита по мярка, в която се чувстваш енергийно зареден, и не на последно място, която изглежда добре.

В този конкретен случай, в периода на реализацията на обекта – от проекта до официалното откриване, е заложено много повече от ЗП, РЗП, КСС, търсени са баланс и хармония между прагматичното и духовното, като по този начин всички участници в процеса са в по-голяма степен удовлетворени от постигнатото. Сградата се откроява с избора на висок клас материали не само в изграждането на административната част, но и в индустриалната такава, които да дадат максимална дълговечност на актива и вдъхновение, както на работещите в нея, така и на всеки посетител.

В обекта на ТВТ заложените финишни материали за ограждането на склада са от натрошен бял мрамор от Италия „мити стоманобетонни панели“, обшивките за козирките, външните щори и вплетеното във фасадата фирмено лого при административната част, са с най-високо качество – комбинация от Corian, HPL и алуминий.

В този проект високите стандарти се отнасят и за елементите, които не са директно видими за посетителите – сглобяемата стоманобетонна конструкция на сградата с основен отвор от предварително напрегнати греди LOTOS с дължина 30 m, естествено покривното осветление за по-приятна работна среда, финишни покрития на покрива, които отразяват слънчевата светлина. В сградата в светлата част на деня не се използва изкуствено осветление, заради специалните покривни покрития се намаляват разходите и нуждата от охлаждане в летните месеци. Конструкцията позволява изграждането на ФЕЦ на покрива с мощност покриваща обслужването на нуждите на сградата.

Обектът е реализиран за по-малко от година, за което основна роля играе изборът на сглобяема стоманобетонна конструкция със система LOTOS. Монтажът на основната конструкция в складовата част е реализиран за по-малко от седмица, колкото е необходимо и на цялото фасадно ограждане. Така планирана и реализирана сградата не само удовлетворява потребностите на конкретния бизнес, а представлява качествен продукт с висока добавена стойност, който е изграден с мисъл за бъдещето.

Замисъла на сградата е да се внесат иновации във всяка една част от работната среда, като я преобразуваме в умна и ефективна система, която не само подобрява комфорта и продуктивността, но също така допринася за по-устойчива и екологично отговорна работа.

Складовата база се отличава с интелигентна система за управление на осветлението, която включва димиращи тела с ниска консумация и дълъг живот, интелигентни сензори за движение, които регулират светлината според необходимостта, и система за измерване на различни параметри, които позволяват да се адаптира осветлението според конкретните нужди на работните потоци.

Офисната част не остава по-назад - интегрирана е система за интелигентно управление на щорите и светлината, която позволява на всеки служител да контролира интензитета на светлината на работното си място. Сензорите за присъствие и положение спрямо източника на естествена светлина са вградени за максимален комфорт и ефективност. Климатичната и вентилационната система са интегрирани със сензори за температура, влажност и сила на вятъра, за да осигурят оптимални условия за работа.

Всички тези системи са свързани в една интелигентна мрежа, която се самообучава и адаптира към нуждите и предпочитанията на служителите, като по този начин се създава една среда, която е в хармония с хората, които я обитават. Целта е да се създаде среда, която не само подобрява ефективността и комфорта на работа, но е и в унисон с околната среда и устойчивото развитие. Ние сме убедени, че този подход е ключът към по-доброто бъдеще на нашата планета.

При изграждането на системите за сигурност в сградата са използвани най-съвременните технологии в областта на противопожарната безопасност, сигнално-охранителните системи, видеонаблюдението, периметровата охрана и контрола на достъпа. В сградата е изградена система за регулиране на щори чрез метеостанция. Механизмът за умно управление балансира вътрешната температура като по този начин спестява значително количество енергия за отопление или охлаждане.

Високото ниво на автоматизация на сградата е постигнато чрез интеграцията на тази системи в единна платформа за сграден мениджмънт (BMS), която значително подобрява нейната ефективност, функционалност и устойчивост. Допълнително ниво на сигурност осигурява денонощният мониторинг център на Анди. Чрез софтуер, базиран на изкуствен интелект, постъпилите сигнали от сигнално-охранителната система и периметрова охрана се филтрират и анализират в реално време, предоставяйки възможност за бърза и навременна реакция с цел предотвратяване на загуби и щети.

Климатизацията в сградата е изпълнена с централна VRF (Variable Refrigerant Flow) система на Toshiba, серия SMMS-e, която поддържа параметрите на микроклимата във всяко от работните помещения. Тази серия на TOSHIBA се отличава с висока надеждност и изключително високи сезонни коефициента на трансформация и работа при екстремни условия (Температурен диапазон на работа от -25° до +46°). Вътрешните тела са за скрит таванен монтаж , с минимално ниво на шум от – 23dB. Вентилацията на свеж въздух е осигурен от високоефективни рекуперативни блокове на Toshiba със секция на директно изпарение, като са спазени всички изисквания за Сграда клас А. Цялата климатична и вентилационна инсталация може да се управлява както от индивидуални контролери във всяко помещение, така и от централен Wi-Fi контролер посредством приложение.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Сградата е свободно стояща, средна височина. Намира се в УПИ XXVIII-539.495, кв.3, "Югоизточна промишлена зона", гр. Пловдив. Складовата част е изградена с пожарогасителна инсталация с възможност за оборудване като високостелажен склад, в който може да се складира до височина 7.60м.

В обема на склада са обособени 2 помещения със светла височина 3.20 м. Дейноста в склада ще се осъществява през външна претоварна рампа с козирка – от запад и през рампи - от източната страна на склада. На западната рампа са предвидени 2 места за TIR – ове и три по-ниски рампи с нивоизравнители за зареждане с малки камиони и бусове, удобно ситуирани под козирка с конзола от 6 m, без подпорни колони и облицована с Алуминиев композитен панел Etalbond на алуминиева конструкция – система Vario.

По източната фасада са предвидени 4 рампи с нивоизравнители, вградени в обема на склада предназначени за ТIR-ове. В административната част на сградата сa проектирани 4 кабинета, 3 зали за срещи, шоурум, кантина и санитарно битов блок с технически помещения. За офисите, кантината и шоурума са осигурени един главен вход и изход към външен двор.

Шоурумът е предназначен за презентация и демонстрация на опаковъчна техника.

Носещата конструкция на складовата част от сградата е сглобяема стоманобетонна със стоманобетонни и метални покривни елементи от алуцинк с топлоизолация.

Конструкцията на административната част от сградата е монолитна, стоманобетонова. Навеса над претоварната рампа на западната фасада на склада и декоративната пергола над дворчето до администрацията са със стоманена конструкция. Стени на склада са от бетонови фасадни панели с пълнеж от EPS с дебелина 10 см.

Административната част от сградата е със стени от тухлена зидария. Фасадите са облицовани с HPL - FunderMax Exterior, изолация от каменна вата 100 mm с воал на алуминиева конструкция – система Vario. На южната фасада е прoектирана бяла декоративна ивица, която продължава по челото на перголата и козирката и е с облицовка от Corian Solid Surface с клас по реакция на огън B.

Остъкляването е тип окачена фасада с алуминиева дограма, като окачена фасада, дограма, врати и прозорци са система Schuco от най-висок клас и троен стъклопакет с външни ламелни щори. Покривът на склада е стоманобетонови елементи, изолирани с полиестерен и битумна хидроизолация. Останалата част от склада е покрита с метални системни елементи с пълнеж от минерална вата, с вградени в тях поликарбонатни участъци за осветление и димоотводни люкове. Покривът на административната сграда е плосък с обратни греди. Детайлът му включва пароизолация - армирана полимер - битумна мембрана; топлоизолация от минерална вата 14см; полиетиленово фолио; бетон с наклони; 2 пласта битумна хидроизолация.

Вътрешните преградни стени на склада са щендерни по системи на Knauf, съобразени с изискванията за пожароустойчивост на помещенията. В администрацията вътрешните стени са зидарии с предстенни обшивки от шумопоглъщащ гипсокартон и интериорно остъкляване с височина 3,05 м. Настилката в складовата сграда е шлайфан бетон. В административната част е от гранитогрес и мокет. Отводняването на покривите на сградата е вътрешно, с воронки и с улуци за козирките.

ОБЕКТ: СКЛАД ТВТ С ОФИСИ УПИ XXVIII-539.495 за производствена и обслужваща дейност и ТП, кв. 3 по плана на "Югоизточна промишлена зона", гр. Пловдив

Площ на УПИ XXVIII-539.495 20616 m2

ЗП складово административна сграда етап I – 5547.69 m2

ЗП помпено помещение – 51.30 m2

ЗП трафопост – 18.09 m2

РЗП - 5720.23 m2

Видео
play

ПРЕДИШЕН ПРОЕКТ

Производствено-административен комплекс на "Ролпласт Груп" , Костинброд